Lüganuse vald vaidlustas kooli sulgemise peatamise (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lüganusel on kooliharidust antud vähemalt aastast 1644, nagu kinnitavad kirjalikud märkmed. Selles majas tegutseb kool aastast 1926, mil uus koolimaja valmis sai. Nüüd on vald otsustanud kooli kinni panna, kuid lastevanemad pole sellega nõus.
Lüganusel on kooliharidust antud vähemalt aastast 1644, nagu kinnitavad kirjalikud märkmed. Selles majas tegutseb kool aastast 1926, mil uus koolimaja valmis sai. Nüüd on vald otsustanud kooli kinni panna, kuid lastevanemad pole sellega nõus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavalitsus polnud nõus Tartu halduskohtu otsusega peatada Lüganuse kooli sulgemine ning esitas selle määruse kohta kaebuse.

"Esitasime Tartu ringkonnakohtule määruskaebuse, kus me selgitasime lahti, miks Lüganuse valla haridusvõrgu ümberkorraldamine on vajalik ja miks just Lüganuse kool tuleb selleks sulgeda," sõnas abivallavanem Arno Rossman. Ta ütles, et kaebuses kirjutasid nad lahti need argumendid, mille väidetavat puudumist kooli sulgemist vaidlustavad lastevanemad vallavõimule ette heidavad.

"Me selgitasime, et kui Lüganuse kool jääb endiselt tööle, kahjustab see tervet valda ja kõiki valla õpilasi," sõnas Rossman.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles