Päästeamet tunnustas Põhjaranniku tegevtoimetajat Erik Kaldat medaliga

Põhjarannik
Copy
Mitmete oluliste päästetegevusega seotud teemade üleriigiline käsitlemine on alguse saanud Erik Kalda artiklitest Põhjarannikus.
Mitmete oluliste päästetegevusega seotud teemade üleriigiline käsitlemine on alguse saanud Erik Kalda artiklitest Põhjarannikus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Päästeameti poolt tänavu aumärkidega tunnustatute seas on ka Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda, kes pälvis päästeteenistuse medali.

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann märkis, et Erik Kalda on mitmekümne aasta jooksul kajastanud päästeteemasid. "Ta küsib aktiivselt infot, kui kusagil mingit probleemi märkab. Sestap on mitmete oluliste teemade üleriigiline käsitlemine alguse saanud just Põhjarannikust," sõnas ta.

Holzmann lisas, et Erik Kalda kajastab päevakajaliste uudiste kõrval ka päästjate töötingimusi ning olulisi tuleohutuse ja ennetustööga seotud teemasid. See töö hoiab Ida-Virumaa eesti- ja venekeelset elanikkonda ühtses inforuumis, kuna need teemad on kajastatud nii Põhjarannikus kui ka Severnoje Poberežjes. "Erik Kalda on oma kohusetundliku ja aktiivse tegevusega näidanud ennast missioonitundega ajakirjanikuna, kellele läheb korda ühiskonna turvalisus. Leiame, et tema teened päästeala propageerimisel ja ennetustöö tegemisel väärivad tunnustamist päästeteenistuse medaliga," põhjendas Holzmann.

Lisaks Erik Kaldale pälvisid kolmapäeval päästeteenistuse aumärgi veel 16 Ida-Virumaa inimest, kelle seas on nii päästjaid kui ka päästekeskuse häid koostööpartnereid.

Idavirulased, kes pälvisid päästeameti aumärgi

Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedal

Andrei Filin, Narva päästekomando rühmapealik

Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedal

Ivan Novitski, Narva päästekomando päästja

Maksim Ptšjolko, Kiviõli päästekomando meeskonnavanem

Ruslan Zakilov, Narva-Jõesuu päästekomando päästja

Päästeteenistuse medal

Anu Paumer, päästeameti personalitöö talituse koolitusspetsialist

Käthlyn Lizdenis, keskkonnaameti järelevalveosakonna Ida-Virumaa büroo juhataja

Angelina Pällo, Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor

Tarvi Vihula, Kiviõli päästekomando meeskonnavanem

Roman Valuiskihh, Narva päästekomando päästja

Arnold Muoni, Narva-Jõesuu päästekomando meeskonnavanem

Andres Käger, Purtse vabatahtlik päästja

Daniil Verguljanets, Auvere elektrijaama päästekomando meeskonnavanem

Vladimir Bezlyudnyy, Estonia kaevanduse mäepäästekomando respiraatoritööline (mäepäästja)

Tatjana Barabanova, Narva-Jõesuu kooli huvijuht

Julie Laur, Voka lasteaia Naksitrallid direktor

Erik Kalda, ajalehe Põhjarannik tegevtoimetaja

Mirta Laul, häirekeskuse Ida keskuse logistik

Päästeameti kuldsete tammelehtedega teenetemedali pälvis Narva päästekomando rühmapealik Andrei Filin, kes on teenistuses oldud 36 aasta jooksul andnud määratu panuse kogukonna ja piirkonna turvalisusse.

"Andrei on see inimene, kelle peale saab loota. Usaldades talle tööülesande, võib olla kindel, et ta täidab seda laitmatult. Kolleegidele on ta alati olnud hea eeskuju ja keerulisi sündmusi juhtides on Andrei andnud oma meeskonnale kindlustunnet, kuna ta suudab pingelises olukorras säilitada rahu ja juhtida päästetöid tulemuslikult," põhjendas päästeamet tema tunnustamist. "Sellised inimesed nagu Andrei loovad väga suurt lisaväärtust komandos, sest tema suudab oma kogemuse toel koolitada välja uusi päästjaid ning anda nendele edasi oma teadmisi ja oskusi." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles