Kohtlajärvelased korraldavad raskelt haige tüdruku toetuseks heategevusõhtu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Heategevusfondi ELAN esindaja Kohtla-Järvel Andrei Igonen ja Kohtla-Järve gümnaasiumi poolne koordinaator Irina Vladimirova ootavad esimesele heategevusõhtule palju külalisi.
Heategevusfondi ELAN esindaja Kohtla-Järvel Andrei Igonen ja Kohtla-Järve gümnaasiumi poolne koordinaator Irina Vladimirova ootavad esimesele heategevusõhtule palju külalisi. Foto: Erakogu

Lastekaitsepäeval, 1. juunil korraldavad vabatahtlikud koostöös MTÜga ELAN Kohtla-Järve gümnaasiumis heategevusõhtu, et toetada juba ligi kolm aastat raske haigusega võitlevat 16aastast kohalikku tüdrukut Aleksandra Jolkinit.

Ühel 2019. aasta sügispäeval ärgates oli toona 14aastase Aleksandra ülemine silmalaug niivõrd paistes, et tüdruk ei saanud silma lahtigi teha. Kellelgi ei tulnud tookord pähegi, et tegu võiks olla väga raske haiguse tundemärgiga.

"Algul arvasin, et see on mõne putuka hammustusest põhjustatud allergia, kuid antihistamiinid turset maha ei võtnud," meenutab Aleksandra ema Julia. "Ei aidanud ka arsti järelevalve all läbi viidud poolteise kuu pikkune allergiaravi."

Alles pärast MRT-uuringute läbimist pandi Aleksandrale diagnoos: Langerhansi rakkude histiotsütoos. Tegemist on haruldase vähivormiga, mis lõhub kudesid ja kahjustab üht või mitut kehapiirkonda.

Aleksandra toetuseks

Need, kes tuluõhtul ise osaleda ei saa, kuid soovivad Aleksandrat toetada, võivad teha ülekande MTÜ Elan Laste Heategevusfond arvelduskontole EE781010220262904222 (SEB pank), selgitus: Aleksandra toetuseks.

Ravivõimalusi on selle haiguse puhul mitu, ent võimalikud on ka tugevad kõrvalnähud, mis võivad kahjustada mis tahes tähtsat organit.

2019. aastal tehti Aleksandrale operatsioon, mille käigus eemaldati mitu kasvajat.

Raskustest hoolimata naudib Aleksandra endiselt elu ja õppimist. Tõsi küll, ta oli sunnitud üle minema täiskasvanute kooli, kuna seal on paindlikumad õppetingimused.

Praegu on Aleksandra ravil Tartu haiglas, seejärel ootab teda ees pikk taastusravi.

Kutsuvad linlasi panustama

MTÜ ELAN korraldas heategevuslaatasid Kohtla-Järvel juba kaks aastat tagasi, kuid vahepeal sekkus nende tegevusse pandeemia. Nüüd on nad valmis alustatut jätkama.

Aleksandra ema Julia sõnul sai nendegi pere sealt juba kaks aastat tagasi abi. "Suur tänu kõigile, kes meid aitasid, eriti Nana Badalyanile, kes suhtus meie valusse kui enda omasse," tänab ta.

Heategevusõhtu koordinaatori Irina Vladimirova sõnul tahtsid nad oma ürituse korraldada just lastekaitsepäeval ning hakkasid kiiresti abivajajaid otsima.

"Teadsime, et MTÜ ELAN abistab haigeid lapsi juba ammu − muu hulgas ka meie piirkonnas. Pöördusime nende poole ja leidsimegi kohe abivajaja. Aleksandra vanemad teevad tütre abistamiseks omalt poolt kõik võimaliku, ent nende rahalised võimalused on piiratud, seepärast oleme väga õnnelikud, kui teisedki linnaelanikud meiega ühinevad ja neid toetavad."

Piletitulu läheb heategevuseks

Heategevusõhtu kestab kella 18-20, pilet maksab alates 10 eurost.

"Kui kellelgi on võimalik rohkem annetada, siis on meil ainult hea meel. Kogu piletimüügist saadav tulu läheb heategevuseks," rõhutas Irina Vladimirova.

Külalisi ootavad ees heategevusoksjon ja -mess, kus saab osta kohalike õpilasfirmade tooteid. 20% saadud oksjonitulust läheb samuti Aleksandra toetuseks.

"Oksjonil ja messil võivad osaleda kõik soovijad. Nii tore, et juba kaks päeva pärast kuulutuse avaldamist on meiega ühendust võtnud üle viiekümne inimese. Meie oleme avatud kõikidele pakkumistele."

Oksjonile ja messile järgneb südamlik kontsert, kus astuvad üles Mihkel Mattisen ja Laura, tantsustuudio Viis Tähte ja ansambel Apple Juice.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles