Ida-Viru haridusasutused värbavad ligi sada uut inimest

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Varakevadel kutsus haridusklastri koordinaator Kerda Eiert külla ligi poolsada tudengit, et nad avastaksid siinseid õppeasutusi. Lootusega, et vähemalt osa neist tuleb siia tulevikus tööle. Tudengid kuulasid kahepäevasel promoüritusel inspireerivaid ettekandeid ja sõitsid mööda maakonna koole.
Varakevadel kutsus haridusklastri koordinaator Kerda Eiert külla ligi poolsada tudengit, et nad avastaksid siinseid õppeasutusi. Lootusega, et vähemalt osa neist tuleb siia tulevikus tööle. Tudengid kuulasid kahepäevasel promoüritusel inspireerivaid ettekandeid ja sõitsid mööda maakonna koole. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui mullu otsisid Ida-Virumaa haridusasutused kõige rohkem eesti keele õpetajaid, siis tänavu on kõige suurem puudus loodusainete õpetajatest, ütles maakonna haridusasutusi koondava Ida-Viru haridusklastri koordinaator Kerda Eiert.

Sügiseks otsivad maakonna haridusasutused kokku ligemale sadat uut töötajat. Loodusainete kõrval on suurem nõudlus muusika-, klassi- ning inglise keele õpetajate järele. Jätkuvalt vajavad haridusasutused eestikeelseid ja keelekümblusõpetajaid.

"Õpetajaid otsitakse kõikide haridusastmete jaoks ning suurimaks väljakutseks on leida õpetajaid just üldhariduskoolides üldainete, nagu bioloogia, keemia ja inglise keele tundide läbiviimiseks. Alushariduses on suurim vajadus eestikeelsete õpetajate, kutsehariduses kutseõpetajate ja kõrghariduses insenerivaldkonna õppejõudude järele," kirjeldas Kerda Eiert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles