Narva kaotas kohtulahingu bussifirmaga ja peab vedajale sooduspiletid hüvitama

Copy
Tänavu veebruarist tegutseb Narva linnaliinidel uus vedaja GoBus.
Tänavu veebruarist tegutseb Narva linnaliinidel uus vedaja GoBus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Bussifirma ATKO võitis riigikohtus Narva linnavalitsust, kes ei maksnud ettevõttele sooduspiletite hinnavahet kinni ning peab nüüd seda tagantjärele tegema.

Linna ja bussifirma vaidlus sai alguse sellest, et linnavalitsus muutis 2016. aasta kevadel sõidusoodustuste arvestamise metoodikat ja võttis bussides kasutusele ühiskaardi. Varem said soodustuse õigust omavad inimesed sooduspileti osta sotsiaalabiametist ning bussifirmale maksis linn välja pileti täishinna. Pärast uue korra vastuvõtmist aga linn enam ATKOle hinnavahet ei hüvitanud, väites, et sooduspileti vahe katmine bussifirma poolt oli hanketingimustes sees.

Narva tegi linnatranspordis suured muudatused

Alates maikuust on Narva linnatranspordi korraldus läbinud suure reformi, millele eelnes põhjalik uuring.

Narva linnavolikogu otsusega kerkisid alates maikuust liinibusside piletihinnad ning muutusid piletisüsteem, sõiduplaanid ja marsruudid ning sõitjatele kehtivad soodustused.

Peale selle vahetati välja aastakümneid kehtinud, veel nõukogude ajast pärit numeratsioon.

Narva abilinnapea Irina Smirnova sõnul püüti linnaelanike küsitlemise tulemusi arvesse võttes suuremat tähelepanu pöörata linnahaiglasse ja linnalähedasele kalmistule suunduvate busside sagedusele.

Suveperioodiks lisati hommikused ja õhtused väljumised äärelinna suvilarajoonidesse viivatele bussiliinidele, kuna paljud inimesed sõidavad sealt linna tööle ja hiljem tagasi suvilasse.

Tagasi üles