Ida-Viru aasta tegija tiitli pälvinud turismiklaster lubab teha maakonna kuulsaks üle Eesti ja naabrite juures

Erik Gamzejev
Copy
Ida-Virumaa turismielu eestvedajad Toila rannas.
Ida-Virumaa turismielu eestvedajad Toila rannas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Koos teeme meie kauni Ida-Virumaa kuulsaks üle Eesti ja naabrite juures," lubas Ida-Virumaa turismiklastri eestvedaja Kadri Jalonen, kes võttis klastri nimel võidupühal vastu Ida-Virumaa aasta tegija auhinna.

Jaloneni sõnul koondab Ida-Viru turismiklaster üle 50 partneri. "Need on meie maakonna kõige aktiivsemad ja missioonitundelisemad turismiettevõtted ja kõik meie kaheksa omavalitsust. Koos me teeme meie kauni Ida-Virumaa kuulsaks üle Eesti ja naabrite juures. Tänan kõigi turismiklastri partnerite poolt selle äärmiselt kõrge autasu eest!" sõnas ta. 

Ida-Virumaa aasta tegija auhinna võttis võidupühal vastu maakonna turismiklastri koordinaator Kadri Jalonen.
Ida-Virumaa aasta tegija auhinna võttis võidupühal vastu maakonna turismiklastri koordinaator Kadri Jalonen. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsuste liit, Ida-Viru ettevõtluskeskus ja ajaleht Põhjarannik valisid turismirahva maakonna aasta tegijaks 2021 selle eest, et nad koondasid keerulisel ajal oma jõud ja suutsid ühiselt olla väljas Ida-Virumaa eest ja tegid selle tuntumaks. Turismiklaster on hea eeskuju, kuidas ühiselt maakonna huvide eest seista ja tegutseda ning elu paremaks muuta. 

Kadri Jalonen on meenutanud, et 2021. aasta algus ennustas mitte ainult Ida-Virumaa, vaid kogu Eesti turismisektorile väga keerulist hooaega: piirangud, sulgemised, vaktsineerimine, üha suurenev mure püsikulude pärast. "Tagantjärele võime öelda, et Ida-Virumaa turismiaasta 2021 oli parem, kui eales loota julgesime. Kõige olulisem on, et me ei pudenenud kriisis laiali, vaid suutsime end mobiliseerida, tõmmata siia riigi pilgu ja toe," ütles Jalonen.

Üheks aasta tegija nominendiks oli Narva linnapea Katri Raik, kes annab oma tegevusega lootust Narva uuele arengule ja talletab oma raamatutes selle ajalugu. Ka teine nominent − Kaspar Eisel − tegutseb Narvas. Ida-Virumaa sai eelmisel suvel juurde ühe olulise maamärgi, õigemini veemärgi, kui Eisel taastas Narva ja Narva-Jõesuu vahel regulaarliini, mis ristiti jõetrammiks.

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu esimees Eve East andis võidupühal Kohtla-Järvel toimunud maakaitsepäeval üle ka kaks maakonna teenetemärki. 

Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus pälvis teenetemärgi pikaajalise koostöö eest eri omavalitsustega ning isikliku panuse eest mereturismi, kalanduse ja väikesadamate arengusse.

Teine teenetemärgi kavaler, Narva politseijaoskonna ülem Indrek Püvi on palju aastaid panustanud Ida-Virumaa turvalisuse tugevdamisesse nii piirivalves kui ka politseis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles