"Jaanitulest" avastati 14 külmikut

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

24. juuni öösel märkas tähelepanelik inimene Narva-Jõesuu linnas Perjatsi külas paksu musta suitsu. Kohale kiirustanud päästjad leidsid eest 14 põlevat vana külmkappi ning lähedal lõõmava suure lõkke, mis kõik ära kustutati.

Lehm päästeti uppumisest

23. juunil kella üheteistkümne paiku õhtul anti häirekeskusele teada, et Jõhvi vallas Edise külas oli mullikas kukkunud kahe meetri sügavusse vedeliksõnnikuga basseini. Päästjad kasutasid pinnaltpääste varustust ja hoidsid lehma pead pinnast kõrgemal, et loom saaks hingata. Seejärel kinnitasid päästjad mullika ümber nööri, mille abil suunati ta basseini teisele kaldale, kuhu oli võimalik traktoriga ligi pääseda. Kalda ääres pandi lehmale ümber kaks trossi, mille abil tõmmati ta traktoriga mööda basseini kaldseina välja. Päästeoperatsioon kestis ligi poolteist tundi. Loom õnnetuses vigastada ei saanud.

Paplitolm süütas maastiku

26. juuni õhtul anti häirekeskusele teada, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ritsika tänaval põleb rohi. Päästjatel tuli kustutada umbes 1,5 hektari suurune maastikupõleng, kus lõõmas paplitolm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles