Riigistatud Kohtla-Järve eesti põhikooli asub juhtima Elva gümnaasiumi direktor

Põhjarannik
Copy
Tarmo Post on viimased seitse aastat juhtinud Elva gümnaasiumi.
Tarmo Post on viimased seitse aastat juhtinud Elva gümnaasiumi. Foto: Haridusministeerium

Alates 1. septembrist riigikoolina tegutsema hakkava Kohtla-Järve Järve kooli direktoriks sai Tarmo Post, kes on viimased seitse aastat juhtinud Elva gümnaasiumi. 

Haridus- ja teadusministeeriumi konkursikomisjon valis Tarmo Posti Järve kooli direktoriks üksmeelselt. 

Tarmo Post on varem  töötanud Valga põhikoolis algklasside õpetajana, seejärel õppealajuhatajana ning Valga Põhikooli direktorina. Viimased seitse aastat oli ta Tartumaal Elva Gümnaasiumi direktor.

Ta on osalenud mitmetel rahvusvahelistel koolitustel, nõustanud mitmeid koole üle Eesti ja olnud projektide “Meistriklass - koolijuhilt koolijuhile”, Eesti Olümpiakomitee "Sport Koolis" ja Koolijuhtide rattaretked “Kuidas elad Eestimaa kool?” algataja.

Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli pedagoogika ja algõpetuse metoodika eriala.

Järve kool, mis on varem kandnud nime Järve gümnaasium ja Kohtla-Järve 1. keskkool, on linna vanim ja ainus eesti õppekeelega põhikool, kus õpib praegu ligemale õpilast, kellest 70 protsenti on pärit kakskeelsetest või muu emakeelega peredest.

Haridus- ja Teadusministeerium võtab Järve kooli pidamise üle alates 1. septembrist 2022.

Järve kool on olnud direktorita rohkem kui aasta aega, mil senine juht Anne Endjärv asus tööle haridusministeeriumisse. Kohtla-Järve linnavalitsuse poolt korraldatud konkursidega uut direktorit leida ei õnnestunud. Direktori kohusetäitjaks oli alates eelmise aasta kevadest sotsiaalpedagoog Stella Onkel. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles