Enamik Ida-Viru omavalitsusi ootab punamonumentide likvideerimisega (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve vanalinnas asuva mälestusmärgi juurde on 9. mail aastaid kogunetud ja lilli toodud. Tänavu puudus Ukraina sõjast tingitud valitsuse kehtestatud piirangutega siin tavapärane Nõukogude ja Venemaa sümboolika ning rahvast oli tavapärasest vähem.
Kohtla-Järve vanalinnas asuva mälestusmärgi juurde on 9. mail aastaid kogunetud ja lilli toodud. Tänavu puudus Ukraina sõjast tingitud valitsuse kehtestatud piirangutega siin tavapärane Nõukogude ja Venemaa sümboolika ning rahvast oli tavapärasest vähem. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui Narva koalitsioon teatas sel nädalal, et otsustas Eesti kõige skandaalsema punamonumendi − tanki Narva jõe ääres maha võtta ja minema viia, siis teistes Ida-Viru omavalitsustes ollakse kas kõhklevad või oodatakse volikogu seisukohta.

Lüganuse vallas on punamonument nii Lüganuse kooli kõrval, kalmistul, Küttejõus kui ka Kiviõli tuhamäe juures. Vallavanem Marja-Liisa Veiser ütles, et volikogu hakkab nende küsimust arutama juba ilmselt järgmisel istungil. "Aga kui valitsus on sellise seisukoha võtnud, et need tuleb avalikust ruumist kõrvaldada, siis siin palju variante pole," sõnas ta.

Kohtla-Järvel ei saa otsustamine lihtne olema

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles