Kiviõli keemiatööstusest paiskunud toss ajas elanikud ärevusse

Põhjarannik
Copy
Kiviõli Keemiatööstuses oli eelmisel nädalavahetusel rike, mis päädis musta suitsupilvega.
Kiviõli Keemiatööstuses oli eelmisel nädalavahetusel rike, mis päädis musta suitsupilvega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmisel pühapäeval nähti Kiviõli keemiatööstuse kohal musta suitsupilve, mis ajas elanikud ärevusse. Ettevõtte sõnul oli tegu ootamatu vahejuhtumiga.

"Tegemist on erakorralise juhtumiga, kus langesid kokku mitmed asjaolud. Ühe katla käivitamisel avanes ülerõhu tõttu aurukaitseklapp ning katlas toodetud aur läks otse õhku. Tavaolukorras suunatakse aur turbiini ning sellest toodetakse soojus- ja elektrienergiat. Selleks, et õhku paiskunud auru puudujääki kompenseerida, püüdis süsteem teiste katelde koormust tõsta, kuid kuna nende seadistused seda ei lubanud, tekkis olukord, kus etteantud kütus ei põlenud täielikult ära ning sellest tekkis tahm, mis musta suitsuna õhku paiskus," selgitas ettevõte.

Soojuselektrijaam peatas rikkis katla ning seiskas ühe turbiini. Kohe alustati ka õlitootmisseadmete koormuse vähendamist, et vähendada soojuselektrijaamas põletatava jääkgaasi kogust, kuid see protsess on pikaajaline ning ei anna kohe tulemust, selgitas keemiatööstus.

"Tegime endast kõik, et olukord kiiresti lahendada, kuid tootmisprotsessis muudatuste tegemine ei käi kiiresti. Samuti pole kõiki rikkeid võimalik ennustada ja ennetada."

Ettevõte kinnitas, et kindlasti ei olnud nende poolt tegu pahatahtliku protsessiga. "Aga mõistame suurepäraselt inimeste muret ja pahameelt ning kinnitame, et teeme iga päev tööd protsesside analüüsimise ja parandamisega. Muu hulgas tegeleme just praegu soojuselektrijaama katelde renoveerimisega, tänu millele peaks nende töökindlus ja tõhusus kasvama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles