Valge Hobu klubi kogub Ukraina sõdurile proteesiostu raha

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kalev Naur ja Vladimir Palamar heategevuslikul õhtusöögil.
Kalev Naur ja Vladimir Palamar heategevuslikul õhtusöögil. Foto: Erakogu

Tänavu veerandsaja-aastaseks saanud Jõhvis tegutsev meesteklubi tähistas juubelit tuluõhtuga Ukraina sõjamehe heaks, kellega sai suhelda telesilla vahendusel.

Taasiseseisvumispäeva eel kogunesid Valge Hobu klubi liikmed Lamba ja Roosi talu restorani heategevuslikule õhtusöögile, mille menüüs olid Ukraina toidud ning kus kõlas Ukraina rahvamuusika. Õhtusöögi tulu läheb Jõhvi Ukraina sõpruslinnas Lõpovetsis elavale sõdurile, kes kaotas lahingus jala ja vajab selle asendamiseks proteesi.

Iisaku külje all asuvast talurestoranist võeti ühendust Lõpovetsi kogukonna ja linna välissuhete juhi Nikolai Obara ning vigastada saanud sõduri Ivan Lavrikuga, kes teenib Ukraina õhuvägedes ja sai lahingus Hersoni all raskeid vigastusi.

Loodavad jalule aidata

Valge Hobu klubi esindaja Kalev Naur tänas telesilla vahendusel Ukraina sõjameest mehisuse eest. "Meie tuluõhtule kogunes ligi 40 inimest. Soovime, et tõusete võimalikult kiiresti jalule, ja loodame, et saame teile selles abiks olla," pöördus ta Ivan Lavriku poole.

"Me tunneme uhkust Ukraina sõdurite kangelaslikkuse üle ning püüame oma väikeste tegudega anda Ukraina rahvale usku ja jõudu, et seista vastu Venemaa agressorile," lisas Naur.

Telesilda aitas luua ja kontserti korraldada Ukraina organisatsioonide assotsiatsioon Eestis. Selle juht Vladimir Palamar viibis ka ise tuluõhtul, tunnistades klubiliikmetele, et on ühtaegu nii rõõmus kui ka kurb.

"Rõõmustan selle üle, et minu ümber on nii palju häid sõpru, kes aitavad meid kogu südamest. Nutan aga nende koleduste pärast, mis minu kodumaal iga päev sünnivad. Aga elu läheb edasi ja minu sõbrad, kes on praegu rindel, ütlevad: "Teil pole vaja meie pärast nutta, vaid uhkust tunda, et oleme elus, võitleme teie ja oma kodumaa eest!" Seepärast ma tahaks, et te tunneksite uhkust minu mehise rahva üle, kes praegu kaitseb ka teid ja euroopalikke väärtusi."

Rahakogumine jätkub

Klubi kogus tuluõhtuga ligi 1400 eurot. Sellele lisandub ligi 500 eurot, mille annetas Breklumi kogudus − Iisaku koguduse Saksamaa sõpruskogudus.

"Sakslased käisid enne meie tuluõhtut Lamba ja Roosi talus ning selle peremees Jaak Arm ütles, et raha ta selle eest ei võta, annetagu parem raha ukrainlaste toetuseks. Me jätkame raha kogumist, sest protees maksab ligi kümme tuhat eurot. Abistada soovijad võivad raha kogumisega liituda ja meiega ühendust võtta," rääkis Kalev Naur.

Varakevadel tegi Valge Hobu klubi oma liikmete seas korjanduse, et osta mikrobuss ja saata sellega Jõhvi sõpruslinna Lõpovetsi humanitaarabi, mis omakorda osteti Jõhvi vallavalitsuse eraldatud raha eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles