Sajad politseinikud ja kaitseväelased harjutavad Ida-Virumaal massilise sisserände tõrjumist

Põhjarannik
Copy
Mullu novembris paigaldasid kaitseväelased Narvas piiririkkujate tõrjumiseks nendesse kohtadesse piirijõe kaldal, kus säng on kuiv, traadist tõkke.
Mullu novembris paigaldasid kaitseväelased Narvas piiririkkujate tõrjumiseks nendesse kohtadesse piirijõe kaldal, kus säng on kuiv, traadist tõkke. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmapäeval algab Ida-Virumaal nädala lõpuni kestev ühisõppus Müür, mille käigus harjutavad 700 inimest politseist, piirivalvest, kaitseväest, kaitseliidust, päästeametist ja teistest jõustruktuuridest, kuidas tegutseda massilise sisserände hädaolukorras.

 
Õppuse ajal liigub Narva linna lähiümbruses ja Alutaguse vallas Vasknarva ja Jaamaküla kandis  tavapärasest märksa rohkem politseinikke ja kaitseliitlasi
 
Politsei piirab õppuse ajal ka Narvas, Narva-Jõesuus ja Alutaguse vallas asuvatel väiksematel teedel neljas kohas osaliselt liiklust. Need kohad asuvad: Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa teel Mereküla ristmikul ja Narva-Auvere maantee 22. kilomeetril;
Narva linnas Elektrijaama teel Balti SEJ väljavoolukanali silla juures; Jõhvi-Vasknarva maantee 37. kilomeetri ja 46. kilomeetri ristmikel.
 
Politsei teatel peavad liiklejad peavad neis piirkondades arvestama võimalike liikluskorralduste muudatustega, järgima liiklusmärke ja politseinike suuniseid ning varuma liiklemiseks tavapärasest rohkem aega.
 

Liikuspiirangute kohad õppuse ajal Alutaguse vallas Vasknarva ümbruses.

PPA

"Tegemist on pikalt planeeritud õppusega, mille korraldamist alustati juba eelmisel aastal. Õppuse vajalikkust tõi esile Valgevene hübriidrünnak, mis oli suunatud Leedu, Läti ja Poola vastu, kus inimesi suunati ebaseaduslikult piiri ületama. Olukordadeks, kus meie riigipiiri tahab ületada korraga palju põgenikke, on ette nähtud hädaolukorra lahendamise plaan, mida juhib PPA. Õppuse eesmärgiks on harjutada selle plaani rakendamist ja seeläbi olla uuteks võimalikeks kriisideks paremini valmis," teata Ida prefektuur. 

Liikluspiirangute kohad õppuse ajal Narva ümbruses.

PPA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles