Lisaks Ossipenkole on kahtlustuse saanud Kohtla-Järve kaks abilinnapead ning volikogu juhid

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vitali Borodin.
Vitali Borodin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik / Arhiiv

Teisipäeval kahtlustuse saanud kaheksa Kohtla-Järve ametiisiku seas on kaks linnavalitsuse liiget ning volikogu esimees ja aseesimees. Prokuratuur kavatseb taotleda peamise kahtlusaluse, ettevõtja Nikolai Ossipenko vahi alla võtmist, ülejäänud kahtlustatavad pääsevad täna vabadusse.

Põhjaranniku andmetel on kahtlustuse on saanud Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Tiit Lillemets, kes on ka kahtlustatava ärimehe Nikolai Ossipenko kasupoeg. Samuti Kohtla-Järve linnavolikogu aseesimees Maria Merkulova, kes on Ossipenko firma N&V juhatuse liige. Samuti on kahtluse all volikogu majanduskomisjoni esimees ja munitsipaalettevõtte OSK Grupp tegevjuht Deniss Veršinin, kes on Ossipenko äridega olnud seotud ja sotsiaalkomisjoni esimees ja OSK Grupi nõukogu esimees Anton Dijev. Dijev valiti hiljuti ka Ida-Viru keskhaigla nõukogu esimeheks ning Merkulova selle liikmeks.

Samuti on kahtlustuse saanud abilinnapea sotsiaalküsimustes Evelyn Danilov, kes oli Nikolai Ossipenko valimiskampaania juht Jõhvis ja endine Jõhvi abivallavanem, samuti linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova ja korrakaitseametnik Timofei Korepov. Kahtlustuse sai ka abilinnapea majandusküsimustes Vitali Borodin, kes on Reformierakonna Kohtla-Järve osakonna juht. 

Kahtlustuse kohaselt on Ossipenko mõjutanud Kohtla-Järve ametnikke ja linnavolikogu liikmeid, et nad teeksid talle kasulikke otsuseid. Kahtlustus altkäemaksu võtmises ja/või mõjuvõimuga kauplemises esitati kaheksale ametiisikule ehk neljale volikogu liikmele ning neljale linnavalitsuse töötajale. Lisaks on kahtlusaluste seas kaks inimest, kes on Ossipenko ettevõtetes tööl. Uurimise all on kümmekond episoodi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles