Korruptsioonis kahtlustatav Borodin ei näe endal süüd ja tagasi ei astu

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vitali Borodin väljumas neljapäeva hommikul Viru vanglast.
Vitali Borodin väljumas neljapäeva hommikul Viru vanglast. Foto: Matti Kämärä

Neljapäeva hommikul Viru vanglast vabadusse pääsenud Kohtla-Järve aselinnapea, reformierakondlane Vitali Borodin, keda politsei kahtlustab mõjuvõimuga kauplemises, ütles, et ei tunne endal süüd ning ei plaani ise ametist tagasi astuda.

"Ütlesin ka politseile, et ma ei tunne endal mingit süüd. Ma tegin kõik, et kaitsta linna huve," rääkis ta. Borodini sõnul on keskkriminaalpolitsel talle kaks peamist etteheidet. Esiteks, et ta osales koos Ossipenkoga linnavalitsuse struktuuri muutmisel ning sai väidetavalt endale altkäemaksuna aselinnapea töökoha ja palga.

"Minu jäämine või lahkumine sõltub sellest, kas linnapea soovib minuga edasi töötada või mitte. Kui ütleb, et ei soovi, siis sellega kõik lõpebki. Kui öeldakse, et on halb, et ma toetasin poliitiliselt linnavalitsuse struktuurimuudatust, mida toetasid kõik teised või ma tegin oma tööd linnavalitsuses valesti, siis pole küsimust. Kui seda aga pole, siis miks ma peaks tagasi astuma?", rääkis ta.

Borodini sõnul armastab ta oma tööd ja tegi seda südamega. "Aga kui mulle nüüd öeldakse, et selle töö eest saadud tasu oli altkäemaks, siis see on küll ebameeldiv."

Küsimusele, kas ta kavatseb ka Reformierakonnas jätkata, vastas ta, et peab erakonna juhtidega seda küsimust arutama. "Ma muidugi ei sooviks, et see kõik omaks mingeid halba mõju Reformierakonnale, inimestele, kes ei puutu üldse asjasse. Pean veel erakonnaga nõu pidama. Kui juhtkond ütleb, et tuleb oma liikmelisus peatada kuni kogu see protsess läbi saab, siis teen seda. Aga võidakse ka öelda, et kui sind süüdi mõistetakse, siis lahkud," sõnas Borodin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles