Keskerakond: Kohtla-Järve on poliitilise katastroofi äärel

Põhjarannik
Copy
Keskerakond heitis oma ridadest välja Kohtla-Järve linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova, kes sai samuti kahtlustuse korruptsioonikuriteos ja pääses neljapäeva hommikul välja arestimajast.
Keskerakond heitis oma ridadest välja Kohtla-Järve linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova, kes sai samuti kahtlustuse korruptsioonikuriteos ja pääses neljapäeva hommikul välja arestimajast. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Seoses Kohtla-Järve järjekordse korruptsiooniskandaaliga on linn sattunud Keskerakonna hinnangul poliitilise katastroofi äärele.

Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna esimees Ivetta Sakkart-Linnard leiab, et  korruptsiooniskandaaliga seotud saadikud ja ametnikud peaksid oma volitused peatama või oma kohalt lahkuma.  

Keskerakond nõuab ka volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist, et volikogu esimees Tiit Lillemets ja linnapea Toomas Nael annaksid seal volikogu liikmetele põhjaliku ülevaate piinlikust olukorrast. Lillemets on ise üks nendest Kohtla-Järve juhtidest, kes sai kahtlustuse korruptsioonikuritegudes ja vabanes pärast kinnipidamist teisipäeval neljapäeva hommikul arestimajast. 

Sakkart-Linnardi sõnul on Keskerakonda kuuluvad saadikud valmis kohtuma erinevate poliitiliste jõudude esindajatega, kes ei ole korruptsioonijuhtumiga seotud, et leppida kokku edasises tegevuses. "Linnaelanikud ei pea omakasupüüdlike saadikute tõttu kannatama. Tahaks uskuda, et Tiit Lillemets, Anton Dijev, Maria Merkulova ja Deniss Veršinin peatavad oma saadikuvolitused ning korruptsioonijuhtumiga seotud ametnikud lahkuvad ise oma kohalt."

Nii Lillemets kui Dijev valiti volikogusse Keskerakonna nimekirjast, kuid nüüdseks ei ole nad enam erakonna liikmed. 

Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna juhatus heitis usalduse kaotamise pärast kolmapäeval erakonnast välja linnapea abi Ahtme ja Oru linnaosas Aljona Kazakova, kes on samuti korruptsioonikahtlustuse saanud ametnike seas. 

"Oleme korduvalt öelnud, et meie nimekirjas ei ole kohta inimestele, kes tegutsevad ainult isiklikust kasust lähtuvalt. Keskerakonna nimekirjas kohalike omavalitsuste valimistel kandideerinud inimesed, kes otsustasid seejärel teha koostööd teiste poliitiliste jõududega, tegid oma valiku," lausub Ivetta Sakkart-Linnard.

"Aljona Kazakovale osaks saanud kahtlustus on tõsine," lisab Ivetta Sakkart-Linnard. "On kahetsusväärne, et 2020. aastal parimaks lastekaitsetöötajaks valitud noor haritud naine satub korruptsiooniskandaali. Kahtlemata kehtib Eestis süütuse presumptsioon, kuid arvestades asjaolu, et viimasel ajal ta erakonna töös ei osalenud, kuid tegi väga aktiivset koostööd valimisliidu Progress esindajatega, otsustasime seda protsessi lihtsalt kiirendada," sõnas Keskerakonna piirkonna esimees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles