Kohtla-Järvel võimu jagaval valimisliidul on korruptsiooniskandaali tõttu piinlik

Erik Gamzejev
Copy
Üks korruptsioonikahtlustuse saanutest, linnavolikogu aseesimees Maria Merkulova, kes on ka Nikolai Ossipenko firma N&V juhatuse liige, jagas eelmise aasta lõpus volikogu liikmetele jõulukingitusi.Laua taga on valimisliidu Restart Kohtla-Järve liikmed Janek Pahka ja Hendrik Agur.
Üks korruptsioonikahtlustuse saanutest, linnavolikogu aseesimees Maria Merkulova, kes on ka Nikolai Ossipenko firma N&V juhatuse liige, jagas eelmise aasta lõpus volikogu liikmetele jõulukingitusi.Laua taga on valimisliidu Restart Kohtla-Järve liikmed Janek Pahka ja Hendrik Agur. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel mitteametliku võimuliidu üks neljast osapoolest, valimisliit Restart Kohtla-Järve, tunneb piinlikkust korruptsiooniskandaali pärast, millega on seotud linna juhid ja kommnaalärimees Nikolai Ossipenko. 

Valimisliidu Restart Kohtla-Järve neli esindajat linnavolikogus: Janek Pahka, Hendrik Agur, Mare Roosileht ja Viktor Andrejev mõistavad resoluutselt hukka korruptiivse ja seadusvastase tegevuse, mis on seotud 4. oktoobril ilmsiks tulnud Kohtla-Järve linnavolikogu liikmete ja linnavalitsuse ametnikega. "Korruptsioonijuhtumist ja kahtlustuse esitamisest teadasaamine pani valimisliidu Restart liikmeid sügavalt pettuma ja piinlikkust tundma," märgivad nad neljapäeva pärastlõunal tehtud avalduses. 

Nad leiavad, et kaasaegne Kohtla-Järve on tärganud uuele arengule: koostamisel on uus hariduse arengukava, linnaelanikega on viidud läbi kohtumised, on koostatud plaan tehtud ettepanekute realiseerimiseks. "Arvukale seltskonnale linnaametnikele esitatud kahtlustused on taas varju heitnud tärkava Kohtla-Järve mainele. Samal ajal, kui jalgu on alla saamas eestikeelne ja -meelne haridus Kohtla-Järvel – rajatud on riigigümnaasium, riigistatud põhikool, linna ilme on paranenud, rajatud uus spordikeskus – lastakse inimeste eduelamus ja tärkav usk linna positiivsesse arengusse allavett," on kirjas nelja saadiku avalduses. 

Nad märgivad, et peale kohalike omavalitsuste valimisi Kohtla-Järve linnaelanikes tärganud usk ausasse ja edumeelsesse linnajuhtimisse on sel nädalal lahvatanud korruptsiooniteate tõttu taas kustumas. "Negatiivne kuvand on laienenud ka väljapoole maakonda. Kas näiteks uueks õppeaastaks Kohtla-Järvele tööle tuleku plaane teinud õpetaja või muu spetsialist väljastpoolt Ida-Virumaad soovib ka nüüd oma elu- ja töökorraldust siduda kaheldava mainega linnaga?"

Valimisliit Restart soovib linnale tekitatud madala usalduskrediidiga olukorras leida selged võimalused teha koostööd ausate ja missioonitundega inimestega, kes esindavad tõeliselt ja ausalt linnaelanike ning Eesti huvisid, et omakasul ei oleks linnavalitsemises kohta ning inimesed saaksid oma linna üle olla uhked.

Pahka, Agur, Roosileht ja Andrejev kinnitavad, et on valmis kandma valitsemisvastutust ning looma koalitsiooni nendega, kelle eesmärgiks on läbipaistev, demokraatlik ja korruptsioonivaba linna juhtimine.

Soovist moodustada Kohtla-Järvel uus koalitsioon on varem teatanud opositsioonis olevad sotsid ja Keskerakond. Kolme peale oleks neil 25kohalises volikogus vähemalt 14 häält. 

Kohtla-Järvel polnud ametlikult koalitsioonilepet sõlmitud, kuid olulistel hääletustel on Restart Kohtla-Järve saadikud hääletanud koos Reformierakonna, Nikolai Ossipenko firmade töötajate poolt moodustanud valimisliidu Progress ja Keskerakonnast eraldunud saadikutega. 

Restart Kohtla-Järve kuulumist linna juhtivasse võimuliitu kinnitas neljapäeval Põhjarannikule ka abilinnapea ja Reformierakonna Kohtla-Järve osakonna esimees Vitali Borodin. 

Restart Kohtla-Järve on senise valimisliidu neljast osapoolest ainus, mille esindajad pole praeguses korruptsiooniskandaalis saanud kuriteokahtlustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles