Lüganuse kooli kohtuvaidlus läheb riigistamiskavale vaatamata edasi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lüganuse kooli tuleviku küsimus on kohtus olnud juba läinud kevadest saati. Kas see lõpuks ka lahendini jõuab, sõltub paljuski Lüganuse valla ja ministeeriumi vahelistest koolide riigistamiskõnelustest.
Lüganuse kooli tuleviku küsimus on kohtus olnud juba läinud kevadest saati. Kas see lõpuks ka lahendini jõuab, sõltub paljuski Lüganuse valla ja ministeeriumi vahelistest koolide riigistamiskõnelustest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi haridus- ja teadusministeerium on teatanud valmisolekust Lüganuse kool riigistada, pole see veel toonud endaga kaasa poolte valmisolekut kohtuvaidlust kooli sulgemise üle lõpetada.

"Selleks on üks eeldus: volikogu tühistab kooli sulgemise otsuse. Siis langeb ära ka kaebuse alus," ütles Lüganuse kooli hoolekogu esimees Lauri Saul.

Kuigi Lüganuse vallavolikogu otsustas tänavu 30. märtsil, et uuest õppeaastast Lüganuse kool suletakse, paljud lastevanemad sellega ei nõustunud ning pöördusid kohtusse. Praeguseks on kohus oma määrusega esialgse õiguskaitse korras peatanud volikogu otsuse, mis tähendab, et õppetöö kestab seal vähemalt õppeaasta lõpuni, kuni on olemas jõustunud kohtuotsus selles vaidluses. Kui aga vald ja ministeerium jõuavad kooli riigistamises omavahel kokkuleppele, siis kaob alus edasiseks kohtuvaidluseks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles