Riik annab Kiviõli Keemiatööstusele loa Uljastel põlevkivivaru uurida

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
2020. aasta juunis, vahetult enne seda, kui Lüganuse volikogu otsustas uuringuloa andmisega mitte nõustuda, kogunesid sajad loodusesõbrad Uljaste järve kaitseks ja põlevkiviuuringute vastu meelt avaldama.
2020. aasta juunis, vahetult enne seda, kui Lüganuse volikogu otsustas uuringuloa andmisega mitte nõustuda, kogunesid sajad loodusesõbrad Uljaste järve kaitseks ja põlevkiviuuringute vastu meelt avaldama. Foto: Ain Liiva

Kaks ministeeriumi peavad Uljaste põlevkivivaru geoloogilist uuringut riigi huvides piisavalt oluliseks, et keemiatööstusele selleks luba anda.

Geoloogiline uuring Uljaste uuringuruumis annab riigile olulist geoloogilist, hüdrogeoloogilist ja keskkonnaalast informatsiooni (muu hulgas Uljaste järve kaitse paremaks korraldamiseks), mida saab edaspidi kasutada näiteks uute planeeringute ja arengukavade koostamisel, põhjendab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium loa andmisega nõustumist.

Keskkonnaministeerium märgib lisaks, et uuringuga saab teavet sealse maavara ja selle kaevandamise võimalikkuse kohta, samuti selgub keskkonnamõju ulatus Uljaste maastikukaitsealale ja järvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles