Ida-Viru noori jalgpallureid ühendav FC Alliance jäi püsima esiliigasse

Erik Gamzejev
Copy
FC Alliance saab ka uuel hooajal mängida esiliigas, mis on Eestis tugevuselt teine jalgpalliliiga.
FC Alliance saab ka uuel hooajal mängida esiliigas, mis on Eestis tugevuselt teine jalgpalliliiga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa noori jalgpallureid ühendav FC Alliance jääb püsima esiliigasse tänu 1:0 võidule üleminekumängus Tallinna Kalevi U21 meeskonna üle.  

Esiliigas kaheksandaks jäänud Alliance tegi üleminekumängude seeria avakohtumises kolmapäeval kodustaadionil Kohtla-Järvel Kaleviga 3:3 viigi. 

Pühapäeval Tallinnas toimunud kohtumises tuli võit Roland Kardava 83. minutil löödud väravast. 

See võit kindlustas Ida-Viru meeskonnale järgmiseks hooajaks koha esiliigas, mis on Eestis meistriliiga järel tugevuselt teine. 

Sel aastal esmakordselt esiliigassse kerkinud Alliance alustas hooaega hästi, kuid alates juuli algusest tabas meeskonda hooaja lõpuni kestnud mõõn. 17 mängust saadi vaid üks võit ja viik ning 15 kaotust. 

Meeskonna eestvedaja Andrei Škaleta sõnul läks noorel meeskonnal raskeks, kui tuli loobuda mitmest liidrist. "Kaitse muutus nõrgaks ja head väravalööjat meil ei olnud," tõdes ta märkides, et meeskonna arengu jaoks oli väga tähtis jääda püsima esiliigasse. Seal panevad noormängijad rohkem tähele nii meistriliiga meeskondade kui ka Eest noortekoondiste treenerid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles