Katri Raik tegi lõpliku otsuse riigikogusse kandideerimise osas

Erik Gamzejev
Copy
Narva linnapea Katri Raik.
Narva linnapea Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Sotside ridadesse kuuluv Narva linnapea Katri Raik teatas esmaspäeva hommikul, et ei kandideeri märtsis toimuvatel valimisel riigikogusse, kuna soovib jätkata tööd Narva linnapeana.

"Otsus on lõplik," teatas sotsiaalmeedias Raik, kes oli juba suvel öelnud, et ei kavatse kandideerida, kuid sügisel samas ei välistanud seda.  

Katri Raik märkis, et aasta tagasi andsid narvalased talle mandaadi Narva hoidmiseks ja linna arendamiseks. "See on suur võimalus ja väljakutse. 4512 inimest usaldas mind selleks, et töötaksin Narvas ja Narva nimel, et meie valimisliit pööraks Narva heade muutuste suunda. Usun, et see on tõesti võimalik. Ma ei saa inimesi alt vedada ja Narvast lahkuda," kirjutas ta. 

Raik lisas, et narvalastel oleks raske mõista tema  kandideerimist riigikogu valimistel ja  Narvast parlamenti äraminekut. "See kõlaks kui põgenemine, alla andmine, reetmine. Ükski kolmest ei sobi minuga," kinnitas ta soovitades mitte unustada, et 5 märts 2023 ei ole selle maailma viimane päev, elu läheb ka pärast valimisi edasi.

2019. aastal toimunud riigikogu valimistel kogus Katri Raik Ida-Virumaal 2112 häält ja osutus ringkonnamandaadiga valituks. Pärast Narva linnapea ametisse asumist 2021. aasta alguses lahkus ta riigikogust ja tema asendusliikmeks sai praegune sotside peasekretär Eduard Odinets.

Sotside esinumbriks Ida-Virumaal saab eelolevatel riigikogu valimistel eeldatavasti kultuuriminister Piret Hartman. Samas ringkonnas peaks kandideerima ka Odinets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles