Ida-Virumaal on võrreldes ülejäänud Eestiga veel vähe lund

Põhjarannik
Copy
Kuigi ka Jõhvi tänavatel on paksult lund ja lumerookimistööd jätkus, oli reedel siin lund siiski poole vähem kui Pärnumaal.
Kuigi ka Jõhvi tänavatel on paksult lund ja lumerookimistööd jätkus, oli reedel siin lund siiski poole vähem kui Pärnumaal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reedehommikuse seisuga oli Ida-Virumaa üks lumevaesemaid piirkond Eestis, aga see võib lähipäevil muutuda.

Eesti ilmateenistuse Jõhvi vaatlusjaam mõõtis reede hommikul lumikatte paksuseks 18 ja Narva jaam 16 sentimeetrit. See on poole vähem kui Pärnumaal, Lõuna- ja Kesk-Eestis.

Nii oli Pärnus lund 35, Türil 32 ja Võrus 30 sentimeetrit. Ka Tallinnas ja Läänemaal oli lund rohkem kui Ida-Virumaal. Õhem oli lumevaip Saaremaal ja Hiiumaal ning väikesaartel.

Lumelisa on lähipäevil oodata kogu Eestis. Ilmateenistus andis ka Ida-Virumaa kohta hoiatuse seoses tugeva lörtsi- ja lumesajuga ööl vastu laupäeva ning sellega kaasneva suure libedusohuga teedel.

Sünoptik Kairo Kiitsak teatas reedel, et ilm hakkab kiiresti külmenema. Praegu on ikka nii keerulised olud ilmarindel, kõik muutub nii drastiliselt, suured äärmused jne. Paneb täiega proovile," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles