Narva talvine ööjooks toob naeratuse näole ja rõõmu hinge

Põhjarannik
Copy
Eelmise aasta Narva ööjooksul oli peaaegu iga finišisse jõudnud osaleja näol lai naeratus ja hinges rõõm.
Eelmise aasta Narva ööjooksul oli peaaegu iga finišisse jõudnud osaleja näol lai naeratus ja hinges rõõm. Foto: Ain Liiva

Laupäeva, 17. detsembri hilisõhtul täituvad hämaruses Narva kesklinna tänavad ligikaudu tuhande jooksja ja kõndijaga, kes osalevad teist aastat järjest toimuval talvisel ööjooksul.

Kell 20.30 stardivad Astri keskuse juurest rajale nii 5 km kui ka 10 km jooksust ja kõnnist osavõtjad. 5 kilomeetri pikkune ring kulgeb Astri keskuse juurest mööda Narva peatänavat − Tallinna maanteed − piiri poole Pimeaia juurde ja sealt mööda väiksemaid teid ja tänavaid tagasi. Ligemale poolsada osalejat läbib selle ringi kaks korda ehk joostes 10 kilomeetrit, ülejäänud piirduvad 5 km distantsiga.

Narva talvise ööjooksu rada kulgeb Astri keskuse juurest Narva jõeni ja tagasi.
Narva talvise ööjooksu rada kulgeb Astri keskuse juurest Narva jõeni ja tagasi. Foto: Reklaam

Jooksu peakorraldaja Marko Torm ütles, et suures sportimishuviliste seltskonnas jõukohase tempoga liikumine Narva hilisõhtustel tänavatel pakub ainulaadse elamuse ja võimaluse näha piirilinnas sootuks uues valguses. "See ei ole sugugi ainult võistlus selle peale, kes kiiremini jookseb. Eelkõige tasub tulla nautima erilist õhkkonda ja vaimustavat Narva linna. Kutsuge sõbrad ja tuttavad kaasa ning tehke koos mõnus ja meeldejääv õhtune jooks või jalutuskäik," soovitab ta, lisades, et selline ühine ettevõtmine sobiks ka firmadele ja asutustele uudseks jõulueelseks ühisürituseks.

Selline näeb välja tänavuse Narva talvise ööjooksu medal, mille pälvib iga osaleja.
Selline näeb välja tänavuse Narva talvise ööjooksu medal, mille pälvib iga osaleja. Foto: MTÜ Eesti Ööjooks

Stebby Eesti ööjooks "Narva talv"

* 17. detsembril Narvas

* Start ja finiš Astri keskuse juures (Tallinna mnt 41)

* Distantsid: 5 km ja 10 km

* Stardi aeg: kell 20.30

* Iga osaleja saab unikaalse medali ja toetajate meenekoti.

* Sündmuse peatoetajad on Integratsiooni Sihtasutus ja Astri Keskus.

* Võistluskeskuses saab soodushinnaga (alates 1 eurost) osta ka Eesti ööjooksu fännitooteid (särgid, pusad, hommikumantlid, saunalinad, mütsid, joped, kruusid, pastakad, helkurid jne).

* Registreerumine ja lisainfo: www.ööjooks.ee

Raja äärde jäävad jõulutulede säras kaubanduskeskused, Pimeaed, Narva jõe kaldapealne, kust paistavad nii Hermanni linnus kui ka Ivangorodi linnus teisel pool jõge. Rada viib mööda mitmete arhitektuuriauhindadega pärjatud Narva kolledži õppehoonest ja selle kõrval asuvast raekojast, mis on tänavu saanud värske fassaadi.

Raja ääres on ligikaudu kümme meelelahutuspunkti, kus jooksjaid ja kõndijaid innustavad tule- ja valguskunstnikud, diskorid, trummipõristajad, tantsijad, ergutuskoorid. Üritust aitab läbi viia palju Narva kohalikke vabatahtlikke. Nende koordinaator Anton Pratkunas lubab luua üheskoos osalejatega sündmuse ajaks Narva kesklinna ainulaadse atmosfääri, mis tekitab positiivseid emotsioone pikaks ajaks.

Marko Torm on tänulik Astri keskusele, et see on lubanud teha võistluskeskuse sinna. "Hoolimata sellest, milline ilm 17. detsembri õhtul on, saavad osalejad seal soojas starti oodata ega pea ka pärast distantsi läbimist väljas külmetama," ütles ta.

2021. aasta detsembris toimunud Narva talvise ööjooksu finišeerijad.
2021. aasta detsembris toimunud Narva talvise ööjooksu finišeerijad. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles