Kohtla-Järve lammutab kaks tondilossi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Vahtra tänava 10. majas elasid veel hiljuti inimesed sees, kuid nüüdseks on nad ümber kolitud ja perspektiivitu hoone lammutatakse peagi.
Vahtra tänava 10. majas elasid veel hiljuti inimesed sees, kuid nüüdseks on nad ümber kolitud ja perspektiivitu hoone lammutatakse peagi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aasta lõpuks lammutatakse Kohtla-Järvel kaks kortermaja: Tuule tänav 7 ja Vahtra tänav 10. Nende lammutamise hanke võitis Kiviõli firma Formet Grupp hinnapakkumisega 98 280 eurot (koos käibemaksuga). Kõik kulud katab riik, kuna Kohtla-Järve osaleb rahandusministeeriumi pilootprojektis, millega toetatakse Kiviõli, Kohtla-Järve ja Valga perspektiivitute majade lammutamist.

Praegu on koostamisel skeemid liikluse ajutiseks ümberkorraldamiseks lammutusobjektide piirkonnas, lammutamine ise peaks algama järgmisel nädalal. Lepingu kohaselt peavad ehitajad tööd ära tegema 48 päeva jooksul alates lepingu allkirjastamisest. Lisaks hoonete lammutamisele ja lammutusjäätmete ärakoristamisele tuleb neil ka territooriumid haljastada, ent talvel seda teha ei saa ning see osa tööst lükatakse kevadesse.

Majandusteenistuse abilinnapea Vitali Borodini sõnul on hea, et lammutustöid just talvel tehakse: nii on vähem müra ja tolmu ning häiritakse vähem ka ümberkaudsete majade elanikke. "Järve linnaosas on teisigi perspektiivituid objekte, kuid Vahtra tänava 10. maja valiti välja sellepärast, et sinna lähedale kerkib uus Kesklinna kool ning tahaks, et mitte ainult tänav ilusam välja ei näeks, vaid ka koolitee ääres olevad mahajäetud majad endast ohtu ei kujutaks," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles