Keskerakonna juhatus heitis Ida-Viru piirkonna juhi Marek Kullamäe parteist välja

Erik Gamzejev
Copy
Keskerakonna juhtkonna suhtes sageli kriitiline olnud Ida-Virumaa piirkonna juht Marek Kullamägi jäeti valimisnimekirjast välja ja nüüd heitis juhatus ta ka parteist välja.
Keskerakonna juhtkonna suhtes sageli kriitiline olnud Ida-Virumaa piirkonna juht Marek Kullamägi jäeti valimisnimekirjast välja ja nüüd heitis juhatus ta ka parteist välja. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna juhatus heitis parteist välja Ida-Viru piirkonna esimehe Marek Kullamäe, kes otsustas pärast seda, kui koduerakond ei andnud talle võimalust kandideerida riigikogusse, teha seda erakonna Eesti200 nimekirjas. 

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi ütles, et juhatus tegi Kullamäe erakonast erakonnast väljaarvamise otsuse üksmeelselt. 

Ta selgitas, et erakonna juhtkonnale sai teatavaks, et Kullamägi on Eesti 200 nimekirjas minemas riigikogu valimistele. "Kahjuks pidi erakond sellest teada saama flaierilt, mitte inimeselt endalt. Igaühel on loomulikult õigus töötada endale sobiva meeskonnaga, kuid kuna Marek Kullamägi ise ei soovinud seda otsust teha ja toimuv oli valijaid eksitav, tegi erakonna juhatus järgneva loogilise sammu ise," ütles Hanimägi.

Ida-Viru keskerakondlased olid valinud Kullamäe esimeheks kolmel viimasel aastal järjest. 

Peasekretär lisas, et piirkonna esimehe välja arvamine erakonnast ei halvenda kampaaniategevusi ega nimekirjavahelist koostööd.

Keskerakonna Ida-Viru piirkonda asub kohusetäitjana juhtima senine aseesimees Eevi Paasmäe, kes on varem olnud ka piirkonnajuht. 

Ida-Virumaal on Keskerakonnal omaette piirkonnad ka Narvas ja Kohtla-Järvel.

Marek Kullamägi on juba mitmes Keskerakonna tuntud Ida-Viru poliitik, kellest partei sel aastal ilma jääb. Septembris hääletas juhatus erakonnast välja riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhini, kes nimetas Eesti valitsuse liikmeid punamonumentide teisaldamise pärast fašistideks. 

Kevadel astus Keskerakonnast ise välja riigikogu liige Martin Repinski, kes sai tuntuks pidevate skandaalidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles