Narva linnamajandusameti direktor vabanes kuriteokahtlusest

Põhjarannik
Copy
Narva linnamajandusameti juhile Natalja Šibalovale esitatud kahtlus altkäemaksu võtmises ei leidnud kinnitust.
Narva linnamajandusameti juhile Natalja Šibalovale esitatud kahtlus altkäemaksu võtmises ei leidnud kinnitust. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Prokuratuur vabastas alkäemaksu võtmise kahtlusest Narva linnamajandusameti direktori Natalia Šibalova, kes sai selle eelmise aasta lõpus Nikolai Ossipenko kriminaalasja menetluse raames, teatas Narva linnavalitsus. 

"Mul on väga hea meel, et prokuratuur viis lühikese aja jooksul läbi vajalikud uurimistoimingud ja tegi otsuse minu suhtes menetlus lõpetada. Nüüd saan täies mahus naasta oma tööülesannete juurde ja linnamajandusamet jätkab oma tööd tavapäraselt," ütles Šibalova.

Möödunud aasta detsembris sai Šibalova kahtlustuse altkäemaksu võtmises seoses ettevõtja Nikolai Ossipenkoga, kellele esitati kahtlustus korruptsioonikuritegudes Kohtla-Järve linnas oktoobris. Uurimise käigus kontrolliti Nikolai Ossipenko perekonnale kuuluva firmaga N&V lepingulises suhtes oleva Narva linnamajandusameti tegevust.

"Ma mõistan õiguskaitseorganite tegevust ja mul on väga hea meel, et niivõrd palju tähelepanu pälvinud korruptsioonijuhtumi uurimistoimingute käigus läbi viidud põhjalik kontroll ei leidnud tõendeid Narva linnapoolsete korruptiivsete tegude kohta. See on väga hea näitaja meie linna usaldusväärsuse ja maine kohta," ütles Šibalova.

Uurimise ajal ei tagandanud linnapea Katri Raik Šibalovat ameti direktori ametist, kuid piiras tema esindusõigust linnamajandusameti nimel.

Šibalova tänas  Katri Raiki toetuse ja usalduse eest. "Tänan ka kolleege ja lähedasi, kes ei uskunud kahtlustesse ja säilitasid inimliku osaluse, mõistmise, samuti normaalne töörežiim muude küsimuste lahendamisel," lisas ta.

Altkäemaksu andmise kahtlustusest vabanes ka Ossipenkode perekonnale kuuluva prügifirma Ekovir endine tegevjuht Igor Safajev.

Prokurör Alan Rüütel teatas, et prokuratuuril oli alus kahtlustada Natalja Šibalovat ja Igor Safajevit ning seetõttu peeti nad kinni ning kuulati üle. "Menetluse käigus kogutud info põhjal selgus, et Šibalovat küll survestati, kuid ta jäi ausaks ega pannud toime keelatud tegusid,” ütles Rüütel.

“Oluline on, et inimesed saaksid täita oma ametikohuseid ausalt ja läbipaistvalt ning igast katsest mõjutada või survestada töötajat tegema otsuseid, mis pole ametijuhendi, töölepingu või seadusega kooskõlas, tuleks teada anda,” lisas Rüütel.

Prokuratuuri teatel on ülejäänud 17 isikut, kelle seas on peale Ossipenko põhiliselt Kohtla-Järve volikogu liikmed ning ametnikud, endiselt kahtlusalused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles