Isamaa Ida-Virumaa kandidaatidest sai parteinimekirjas kõige kõrgema koha Marja-Liisa Veiser

Erik Gamzejev
Copy
Marja-Liisa Veiser oli eelmistel riigikogu valimistel Isamaale kõige suurem häältetooja kogudes 448 häält, kuid ringkonnamandaadiks vajalikku tulemust Isamaal Ida-Virumaal kokku ei tulnud.
Marja-Liisa Veiser oli eelmistel riigikogu valimistel Isamaale kõige suurem häältetooja kogudes 448 häält, kuid ringkonnamandaadiks vajalikku tulemust Isamaal Ida-Virumaal kokku ei tulnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal riigikogusse kandideerivatest isamaalastest sai erakonna üleriigilises nimekirjas kõige kõrgema, 13. asetuse, Lüganuse vallavanem Marja-Liisa Veiser.

Partei nimekirja kaudu ehk kompensatsioonimandaadiga riigikogusse pääsemiseks peab Veiser lootma siiski sellele, et Isamaa tervikuna teeb valimistel üle ootuste hea tulemuse  ning eeldama, et nimekirjas temast eespool olevad kandidaadid võtavad isiku- või ringkonnamandaadi.  Lisaks peab ta ise saama vähemalt viis protsenti valimisringkonna lihtkvoodist ehk ligikaudu 250 häält. 

Teised Ida-Virumaal Isamaa nimekirjas kandideerijad leiab erakonna nimekirjas alles alates neljandast kümnest. Välisministri nõunik Siim Umerov on näiteks 32. ja Ida-Viru ringkonna esinumber Kohtla-Järve gümnaasiumi direktori ja linnavolikogu esimees Hendrik Agur 43. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles