Venemaa mitteametlik konsulaat Narvas avatakse keskraamatukogus

Ilja Smirnov
Copy
Narva keskraamatukogu Malmi tänaval.
Narva keskraamatukogu Malmi tänaval. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavõimud on Venemaa kodanikele konsulaarteenuste osutamisele kaasaaitamiseks eraldanud tasuta ruumi keskraamatukogus, et Putini alamad ei peaks ootama õues, kannatades WC puudumise ja külma tõttu.

Narva Venemaa konsulaat pandi Eesti välisministeeriumi otsusega kinni mullu aprillis Venemaa poolt Ukrainas alustatud agressioonisõja tõttu. Seoses ametliku esinduse sulgemisega võttis osa selle tööst enda peale MTÜ Narva Vene Kodanike Ühing. MTÜ võtab vastu siinsetelt Venemaa kodanikelt avaldusi ja väljastab dokumente, eelkõige passe, mis tsentraliseeritult Venemaa Tallinna saatkonnast kohale tuuakse.

Narva linnavalitsus on Vene kodanike ühingule võimaldanud seni ühte linnale kuuluvat ruumi kesklinnas Energia tänavas, kuid sinna ei mahu kõik ära ning inimesed peavad tänaval külmetama. "Ruum, mida meie organisatsioon kasutab, ei sobi talvisel ajal massiliseks dokumentide väljastamiseks. Ühel päeval kuus tuleb meie vastuvõtule ligi 200 inimest. Nende seas on suurem osa pensioniealised inimesed, kellest paljud ei saa seista tundide kaupa külma käes. Nende seas on ka puudega inimesi," kirjutas ühingu juhatuse esimees Vladimir Zorin linnavalitsusele saadetud pöördumises.

Zorin palus eraldada Venemaa kodanikele teine ruum, mis oleks köetud, asuks esimesel korrusel ning oleks WC ja avara fuajeega ning bussipeatuse lähedal.

Narva linnavalitsus tuli Venemaa kodanikele vastu ning eraldas eelmisel nädalal neile Narva keskraamatukogu teisel korrusel 34 ruutmeetri suuruse ruumi. Seal on olemas ka lift ja WC. Vene kodanikud saavad seda ruumi kasutada tasuta korra kuus kuni aprillini.

Narvas suletud Venemaa konsulaat teenindas Ida- ja Lääne-Virumaal elavaid Venemaa kodanikke − neid on kokku 37 000, kellest suurem osa elab Ida-Virumaal. Narvas elab umbes 17 000 Venemaa kodanikku, kes moodustavad linna elanikkonnast kolmandiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles