Ida-Virumaa ei hakka niipea saama keskkonnatasudest suuremat osa

Erik Gamzejev
Copy
Keskkonnaminister Madis Kallas lasi oktoobris Ida-Virumaa külaskäigu ajal noori tuurasid Narva jõkke ja teatas, et soovib muuta ka seadust nõnda, et Ida-Virumaa saaks siinsete ettevõtete makstud keskkonnatasudest suurema osa tagasi. Valitsuspartnerid pole seda algatust toetanud.
Keskkonnaminister Madis Kallas lasi oktoobris Ida-Virumaa külaskäigu ajal noori tuurasid Narva jõkke ja teatas, et soovib muuta ka seadust nõnda, et Ida-Virumaa saaks siinsete ettevõtete makstud keskkonnatasudest suurema osa tagasi. Valitsuspartnerid pole seda algatust toetanud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Keskkonnaminister Madis Kallase soovile suunata Ida-Virumaal tegutsevate ettevõtete makstud keskkonnatasudest senisest suurem osa maakonda tagasi on teised valitsuse liikmed piduri peale tõmmanud.

Mullu 21. oktoobril pärast ministri Ida-Virumaa külastust teatas keskkonnaministeerium, et Ida-Virumaal saastamise ja kaevandamise eest võetud tasud peavad jõudma suuremal määral hüvitisena samasse piirkonda tagasi. Et tasude jaotamine õiglasemaks muuta, peaks minister Madis Kallase sõnul muutma seadust.

Maksudest tuleb tagasi vaid kümme protsenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles