Eesti kabemeistrid selguvad Kohtla-Järve gümnaasiumis

Põhjarannik
Copy
Turniiril osaleb ka rahvusvahelise kabeföderatsiooni eelmine president Janek Mäggi.
Turniiril osaleb ka rahvusvahelise kabeföderatsiooni eelmine president Janek Mäggi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti tänavused kabemeistrid selguvad Kohtla-Järve gümnaasiumis, kus neljapäevast pühapäevani võtavad 64ruudulises kabes üksteiselt mõõtu 12 Eesti paremat nais- ja 20 meeskabetajat.

Osalejate seas on 32 korda Eesti meistriks tulnud suurmeister Arno Uutma, kes on 1997. aastal võitnud brasiilia kabes ka maailmameistrivõistluste pronksmedali. Naistest teeb kaasa suurmeister Kaari Vainonen, kes on tulnud Eesti meistriks 12 korda.

Osalejate seas on ka tuntud suhtekorraldaja, endine riigihalduse minister ja rahvusvahelise kabeföderatsiooni president Janek Mäggi. Turniiril osaleb ka 14aastane Priit Lokotar, kes tuli juba 10aastasena Euroopa noorte meistriks.

Eesti kabeliidu president Tarmo Tulva tundis rõõmu, et meistrivõistlustel osalevad noored Jõhvi kabetajad.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri sõnul aitab Eesti kabe tippsündmuste toimumine koolimajas populariseerida mõttemänge gümnasistide seas. "Meie koolis püsib mõttesport au sees. Male- ja kabelauad asuvad noortele kättesaadavas kohas ning leiavad vahetundides aktiivset kasutust," kinnitas ta.

64ruudulise vene kabe Eesti meistrivõistlustel on pikk traditsioon, need toimuvad juba 75. korda. Eesti kabeliit on üle kümne aasta korraldanud turniiri pealinnast väljaspool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles