Suhted idanaabriga katkestanud Narva keskendub piiriülesele koostööle Soomega

Ilja Smirnov
Copy
Juba alustatud projektide eurorahastusega Narvas probleeme ei ole. Nõnda sai äsja valmis jõepromenaadi uus osa, mille kõrgeimast punktist avaneb avar vaade Ivangorodile, kellega on praeguseks koostöö katkenud.
Juba alustatud projektide eurorahastusega Narvas probleeme ei ole. Nõnda sai äsja valmis jõepromenaadi uus osa, mille kõrgeimast punktist avaneb avar vaade Ivangorodile, kellega on praeguseks koostöö katkenud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Üksteist kuud tagasi katkestas Narva piiriülese koostöö Ivangorodiga. Tulevaste turismiatraktsioonide ja promenaadide jaoks mõeldud, kuid nüüd kasutamata jäänud raha loodab piirilinn siiski kätte saada, keskendudes koostööle soomlastega.

Partnerlus idanaabriga katkes järsult 2022. aasta veebruaris ning 2021. aastal käivitunud Eesti-Vene piiriülese koostöö programm nüüdseks enam ei toimi. Sellesse programmi jäi kinni umbes 10 miljonit eurot, mis oli mõeldud Ida-Virumaal, peamiselt Narvas kavandatavateks uuteks projektideks. "See ei ole muidugi väga suur raha, aga meie piirkonna jaoks siiski üsna tajutav," sõnas Narva linnavalitsuse projektide teenistuse juhataja Anne Veevo.

Sama lugu on Soome ja Venemaa vahelise analoogse koostööprogrammiga: sinna jäi Veevo andmetel ligikaudu 40 miljonit eurot, mis oli mõeldud Soome kagupiiri uute projektide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles