Virve Linderi pakutud Kohtla-Järve linnavalitsus jäi volikogu poolt ametisse kinnitamata

Erik Gamzejev
Copy
Läinud esmaspäeval kandis Virve Linder Kohtla-Järve linnavalitsuse kiivrit Kesklinna põhikooli sarikapeol. Ametisse ei saa ta siiski veel asuda, sest sel esmaspäeval ei andnud volikogu tema poolt pakutud linnavalitsuse kosseisule vajalikku toetust.
Läinud esmaspäeval kandis Virve Linder Kohtla-Järve linnavalitsuse kiivrit Kesklinna põhikooli sarikapeol. Ametisse ei saa ta siiski veel asuda, sest sel esmaspäeval ei andnud volikogu tema poolt pakutud linnavalitsuse kosseisule vajalikku toetust. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnapea  Virve Linderi poolt volikogule pakutud linnavalitsus ei saanud volikogult vajalikku toetust. Poolt hääletas 9 volikogu liiget, vastu oli 15 ja erapooletuks jäi üks.

Lisaks opositsioonis olevatele sotsidele ja keskerakondlastele hääletasid vastu ka mitmed need senise mitteametliku võimuliidu saadikud, kes andsid kaks kuud varem oma hääle Linderi linnapeaks valimisel.

Kui volikogu ei suuda veebruari lõpuks linnavalitsust kinnitada peab praegune koosseis laiali minema.

Novembri lõpus Kohtla-Järve linnapeaks valitud Linder esitas abilinnapea kandidaatideks Aivar Lainjärve, Iti-Jantra Metsamaa ja Evelyn Danilovi.

Danilov, kes on kuriteos kahtlustatav ja oktoobris umbusaldatud linnavalitsuse liige, kerkis kandidaatide hulka nädalavahetusel varasema kandidaadi Olga Pihlaku asemel.

Linder selgitas, et muudatus toimus, kuna Pihlak oli vastuvõetamatu osadele volikogu liikmetele.  Valimisliit Restart esitas uueks kandidaadiks Danilovi, kuna ta on oma tööga hästi toime tulnud ja tema jätkamist soovisid alluvad. Varem on Restart kinnitanud, et ei taha linnavalitsuse liikmetena näha kuriteos kahtlustatavaid. 

Danilovi esitamine abilinnapeakandidaadiks  võis olla päästvaks sammuks, et Linderi linnavalitsus saaks ametisse kinnitamiseks vajalikul hulgal saadikute toetushääli.  

"Ma usun, et kolm uut ägedat inimest Kohtla-Järve linnavalitsuses on parem kui null," teatas Linder esmaspäeval vastuseks küsimusele, miks ta otsustas Pihlaku asemel pakkuda abilinnapeaks Danilovit. Kolme all pidas ta silmas ennast ja teisi abilinnapeakandidaate Aivar Lainjärve ja Iti-Jantra Metsamaad. 

Valimisliidu Progress poolt varasemas linnavalitsuses abilinnapeaks esitatud Danilovi jätkamist abilinnapeana on soovinud ka volikogu Keskfraktsiooni (sinna kuuluvad seitse mittekeskerakondlastest volikogu liiget, kes kandideerisid volikogusse Keskerakonna nimekirjas ja hääletasid Linderi linnapeaks valimise poolt) esimees Anton Dijev.  

Sotside liider Eduard Odinets sõnas juba enne istungit, et Pihlaku väljavahetamine Danilovi vastu on kummaline viimase hetke samm, kuigi tõenäoliselt ei too see ikkagi Linderi linnavalitsusele vajalikke toetushääli. "Kuid Kohtla-Järvel on olukord muutunud täiesti ennustamatuks," ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles