Ida-Virumaal tõusis valimisaktiivsus üle 50 protsendi

Põhjarannik
Copy
Hääletamine  pühapäeval Jõhvi kontserdimajas asuvas valimisjaoskonnas.
Hääletamine pühapäeval Jõhvi kontserdimajas asuvas valimisjaoskonnas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Pühapäeval kella 17ks ulatus valmisaktiivsus Ida-Virumaal üle 50 protsendi  ja mahajäämus ülejäänud Eestist vähenes, kuid maakondest on Ida-Virumaa selle näitaja poolest endiselt viimasel kohal.

Pühapäeval kella 17ks oli valimistel osalemise määr tõusnud Ida-Virumaal 50,7 protsendini. Eesti keskmine näitaja oli selleks kellaajaks 61 protsenti.

Pühapäeva hommikul kell 9 enne valimisjaoskonadade avamist oli Ida-Virumaa valimisaktiivsus eelhääletuse järel vaid 33,4 protsenti ja Eesti keskmine 47,3 protsenti. 

Kui kuue eelhääletuspäeva jooksul hääletas Ida-Virumaa jaoskondades sedelitega ja  elektrooniliselt kokku 18 575 valijat, siis pühapäeval on kaheksa tunniga lisandunud ligemale 10 000 hääletajat. 

Kella 17ks ületas Ida-Virumaa ka neli aastat tagasi toimunud riigikogu valimiste osalusmäära 48,2 protsenti. 2015. aastal osales Ida-Virumaa riigikogu valimistel 55 protsenti valijatest.

Ida-Virumaa on ka seekord jäämas kõige madalama osalusmääraga maakonnaks. Kella 14 ajal oli selle näitaja poolest eelviimasel kohal oleval Valgamaal 59,7 protsenti. Kõige agaramad valijad on praeguse seisuga Hiiumaal - 69,9 protsenti. 

osalus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles