Yana Toom loovutas koha riigikogus Aleksei Jevgrafovile

Põhjarannik
Copy
Aleksei Jevgrafov on praegu nii Narva linnavolikogu kui ka riigikogu liige.
Aleksei Jevgrafov on praegu nii Narva linnavolikogu kui ka riigikogu liige. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Ida-Vrumaa valijatelt koha riigikogus teeninud Euroopa parlamendi liige Yana Toom loovutas selle Narva endisele linnapeale ja oma büroo praegusele töötajale Aleksei Jevgrafovile.

Toom teatas teisipäeva õhtul sotsiaalmeedias, et kuna Keskerakond ei pääse valitsusse, jääb ta Euroopa parlamenti. "Teen seda puhta südametunnistusega, sest minu asendusliige riigikogus on Aleksei Jevgrafov. Arvan, et inimest, kes sai oma esimestel parlamendivalimistel nii suure valijate toetuse, ei vaja eraldi tutvustamist," märkis Toom. 
 
Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Jevgrafov, kes on ka Narva linnavolikogu liige, sai äsjastel riigikogu valimistel Ida-Virumaa ringkonnas 1405 häält, mis oli erakonna nimekirjas teine tulemus. Yana Toom kogus 3457 häält. Keskerakond sai seekord Ida-Virumaa ringkonnast vaid ühe mandaadi. 
 
Toom loovutas koha riigikogus juba kolmandat korda. Eelneval kaheksal aastal oli tema asendusliikmeks Dmitri Dmitrijev, kes seekord jäi Keskerakonna nimekirjas kolmandaks kogudes 813 häält. 
 
Jevgrafov ei kuulu praegu Keskerakonda, kuid ta pole välistanud sinna astumist. Aastatel 2001-2006 kuulus ta Reformierakonda. 
 
Peale Jevgrafovi võtavad riigikogu uues koosseisus Ida-Virumaa ringkonnas kandideerijatest koha sisse veel reformierakondlane Meelis Kiili ja EKRE liige Arvo Aller. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles