Jõhvilanna jäi kohtus süüdi Vene agressiooni toetamises

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Riigikohus leidis, et Vene dessantväelaste pildi jagamine Ukraina-vastase verise agressiooni ajal on tõlgendatav rahvusvahelise kuriteo toetamisena.
Riigikohus leidis, et Vene dessantväelaste pildi jagamine Ukraina-vastase verise agressiooni ajal on tõlgendatav rahvusvahelise kuriteo toetamisena. Foto: Kristjan Teedema / Scanpix

Riigikohus otsustas, et pärast Butša veresauna avalikus Facebooki grupis Venemaa dessantvägede päeva puhul nende sümboolikat kujutanud õnnitluse avaldanud naine on süüdi Vene relvajõudude Ukrainas toime pandud kuritegude toetamises ja õigustamises.

Politsei karistas Galina Kisseljovat 120eurose trahviga selle eest, et ta avaldas mullu 2. augustil Facebookis Jõhvi ja Kohtla-Järve elanike grupis õnnitluse Venemaal ametlikult tähistatava dessantvägede päeva puhul. Postitusele lisatud liikuv pilt kujutas Nõukogude armee dessantvägede lippu ja Venemaa Föderatsiooni dessantvägede sümboolikat kandvaid sõdureid. "Palju õnne kõigile, kes on teeninud. Ainult ärge supelge purskkaevus," kirjutas Kisseljova pildi juurde.

Maakohus tühistas karistuse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles