PÄEVA PILT Kaitseväelased püüdsid võistu kala

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Üheksandat korda toimunud Balti riikide kaitseväelaste talvistel meistrivõistlustel võtsid pagunikandjad omavahel mõõtu traditsioonilistel sõjalissportlikel aladel, nagu laskesuusatamine, aga oli ka vimkaga väljakutseid, nagu jääalune kalapüük.

Nii olidki sellel nädalal kahel päeval Voka tiigile ära märgitud ruudud, kust tohtis võistluste raames kala püüda. Igas ruudus igast riigist üks kalamees. Kes põlvitas jääl, et sikuskat paremini kontrollida, kes eelistas keha säästa ja istus kastil. Kui kellelgi hakkas ootamatult püük minema, puurisid teisedki endale uue augu võimalikult lähedale, et heast õnnest osa saada või hoopistükkis võimalikult palju müra tehes kalu eemale peletada. Aga kõik käis kohtunike valvsa pilgu all rahvusvaheliste reeglite järgi.

Pärast võistlust saak kaaluti ja see selgitas välja paremusjärjestuse. Sel ajal kui Põhjarannik kohal oli, ei kvalifitseerunud väljatõmmatud kalad küll isegi kiisueineks, vaid pigem kergeks vahesnäkiks vurrukandjatele, aga eks seegi saak võib kalamehejuttudes kuude ja aastatega kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles