Võimuliidu loojad kavatsevad Ida-Virumaal ametisse panna maavanemasarnase tegelase

Erik Gamzejev
Copy
Viis aastat tagasi panid endised Ida-Viru maavanemad Rein Aidma, Riho Breivel, Leo Raidma ja Ain Kiviorg pärja maavalitsusele, mille riik tookord kaotas. Nüüd on loodav võimuliit leidnud, et vähemalt Ida-Virumaale oleks siiski riigi esindajat vaja.
Viis aastat tagasi panid endised Ida-Viru maavanemad Rein Aidma, Riho Breivel, Leo Raidma ja Ain Kiviorg pärja maavalitsusele, mille riik tookord kaotas. Nüüd on loodav võimuliit leidnud, et vähemalt Ida-Virumaale oleks siiski riigi esindajat vaja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valitsusliidu loomise läbirääkimisi pidavad Reformierakond, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid otsustasid luua valitsuse Ida-Virumaa esindaja ameti, kelle ülesanne on parandada koostööd omavalitsuste ja keskvõimu vahel ning tugevdada riigi rolli Ida-Virumaal.

Esindaja juhtida jääks ka riiklik Ida-Virumaa investeerimisfond, mille eesmärk oleks toetada muu hulgas elukeskkonda ja kultuuriruumi.

Endine Lääne maavanem Neeme Suur ütles selle uudise peale sotsiaalmeedias, et vanasti nimetati neid tegelasi maavanemateks. "Igas maakonnas oli üks. Aga kui Ida-Viru enda oma tagasi saab, siis igal juhul positiivne," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles