Hoiuraamatukogu tuleb Jõhvi koguma kodudes seisma jäänud raamatuid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ülemöödunud sügisel toimunud üritusel "Kogu Eesti loeb!" müüs Jõhvi keskraamatukogu odava hinnaga maha need raamatud, mida endal vaja ei olnud. Järgmisest kolmapäevast laupäevani seisavad raamatukogus kogumiskastid, kuhu saab tuua üleliigseid raamatuid ja endale huvipakkuvaid tasuta kaasa võtta.
Ülemöödunud sügisel toimunud üritusel "Kogu Eesti loeb!" müüs Jõhvi keskraamatukogu odava hinnaga maha need raamatud, mida endal vaja ei olnud. Järgmisest kolmapäevast laupäevani seisavad raamatukogus kogumiskastid, kuhu saab tuua üleliigseid raamatuid ja endale huvipakkuvaid tasuta kaasa võtta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi keskraamatukogust leiab järgmisest kolmapäevast, 22. märtsist kogumiskastid, kuhu võib tuua üleliigsed raamatud, millele antakse uus elu.

Rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu kogumisaktsioon annab hea võimaluse tuua ära heas korras trükised ja samas endale huvipakkuvat uut valida. Selleks, et raamatud läheks kohe uuele ringile.

"Inimesed osalevad tavaliselt kampaanias väga agaralt," kinnitas hoiuraamatukogu osakonnajuhataja Kai Lugus.

"Meie reegel on see, et raamatud peaksid olema nii heas korras, et saaksime neid edasi pakkuda. Kampaania eesmärk ongi see, et leida üle Eesti kasutaja nendele raamatutele, mis on loetud ja mida enam ei vajata. Sest paljud raamatud, mis kodudesse on jäänud, on koolides suur defitsiit. Niimoodi me saamegi eelkõige teisi raamatukogusid aidata."

Hoiuraamatukogu töötajad on õnnelikud, kui kampaaniaga õnnestub koguda Shakespeare'i "Hamletit" või Lindgreni "Pipi Pikksukka". "Need on vähesed näited, mida nii koolid kui ka rahvaraamatukogud meilt ootavad ja on järjekorras," tõdes Kai Lugus.

Kampaania kestab laupäevani, 25. märtsini, kui kella 12-15 on oma telgiga kohal ka hoiuraamatukogu meeskond. Peavarahoidja Kalju Tammaru räägib huvilistele, kuidas käituda jäätmekäitluse mõttes õigesti raamatuga, mis on nii halvas seisus, et seda ei saa enam keegi teine kasutada.

"Alati võtame kaasa kirjastustelt jääke ehk meile üle antud uusi, kasutamata raamatuid, mida me lahkelt kõigile jagame. Nii et kes vähegi meie juurest läbi käivad ja raamatuid toovad, saavad uut ja huvitavat juurde," lubas Kai Lugus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles