Ida-Viru õpetajate kõrgem palk kehtib vähemalt 2030. aastani

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas on korduvalt kohtunud Ida-Viru omavalitsus- ja haridusjuhtidega, et anda selgitusi eestikeelsele õppele ülemineku teemal. Nüüd on olemas vastused ka küsimusele, kellel tekib õigus saada palgalisa.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas on korduvalt kohtunud Ida-Viru omavalitsus- ja haridusjuhtidega, et anda selgitusi eestikeelsele õppele ülemineku teemal. Nüüd on olemas vastused ka küsimusele, kellel tekib õigus saada palgalisa. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Haridus- ja teadusminister kehtestas lubatud palgalisa, millega riik loodab kindlustada Ida-Virumaa haridusasutused eesti keelt oskavate töötajatega.

Minister Tõnis Lukas allkirjastas reedel määruse, mis kehtestab Ida-Virumaal tegutsevate koolieelsete lasteasutuste, üldhariduskoolide ning kutseõppeasutuste õpetajate, juhtide ja tugispetsialistide täiendava tööjõukulu toetuse eraldamise tingimused ja korra 2023. aastal.

Kõrgema töötasuga saab arvestada õpetaja, kes õpetab eesti keeles, vastab oma ametikohale kehtestatud eesti keele oskuse nõudele ja omab kõrgharidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles