Parimad noored pagarid ja juuksurid selguvad Jõhvis

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta pagarite kutsemeistrivõistluse võitja Ani Klauser pidi oma oskusi ETV kaamerasilma ees näitama, ent seesmine ärevus tulemust ei mõjutanud.
Eelmise aasta pagarite kutsemeistrivõistluse võitja Ani Klauser pidi oma oskusi ETV kaamerasilma ees näitama, ent seesmine ärevus tulemust ei mõjutanud. Foto: Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses võtavad mõõtu Ida-Virumaa, Tartu, Rakvere, Pärnu ja Viljandi kutseõppeasutuste pagari- ja juuksurieriala õpilased. Tänavuse üle-eestilise kutsemeistrivõistluse "Noor meister" võitjad kuulutatakse välja 23. märtsil.

IVKHK projektijuhi Sergei Jegorotsevi sõnul on kutsemeistrivõistlusi Jõhvis ka varem peetud, kuid kaks võistlust ühel ajal toimub tänavu esimest korda.

"Mõned aastad tagasi toimus "Noor meister" Tallinna messikeskuses ning sinna kogunes palju inimesi. Ent pandeemia sundis formaati muutma ning võistlusi hakati korraldama kohapeal neis õppeasutustes, kes on valmis võistlejaid vastu võtma," rääkis Jegorovtsev. "Meie teeme seda alati hea meelega. Tänavu otsustasime koos korraldajatega need kaks suunda ühendada, et osalejad kogeksid toimuva mastaapi, saaksid rohkem emotsioone, tunnetaksid peomeeleolu ning saaksid kokku ja suhtleksid omavahel."

Jõhvis saab kokku üle poolesaja inimese: võistlejad, nende juhendajad ja kaasaelajad. Juuksurite konkursil osaleb kuus õpilast, kes võistlevad kolmes nominatsioonis. Nagu ikka, lõpetab juuksurite võistluse moeetendus.

Pagarid peavad küpsetama magusa täidisega piruka ja kaunistama ühe lihavõtteteemalise pagaritoote − korraldajatel on igale osalejale varuks üllatus.

"Avamine ja lõpetamine on ühel ajal, kuid võistlus ise peetakse eri kohtades. Pagarid töötavad suletud uste taga, juuksurid aga aulas, kuhu kõik soovijad võivad vaikselt kaasa elama ja vaatama tulla," rääkis Jegorovtsev.

Tänavu peetakse IVKHKs noorte kutsemeistrivõistluste raames veel üks võistlus: esimest korda võtavad mõõtu üha suuremat populaarsust koguva automaatiku eriala õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles