Katri Raik endale ise palgalisa küsima ei hakka

Ilja Smirnov
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva meer Katri Raik on veendunud, et linnapea palk vajaks kindlasti tõstmist, ent ta kinnitas, et tema ise endale palka juurde küsima ei hakka. Viimati kerkis Narva linnapea palk 2019. aasta aprillis 4000 eurole.

"Mina selleni ei lasku, et endale ise palka juurde küsima hakkan. Ent kuna Tartu linnapea töötasu on praegu ligikaudu 7000 eurot, siis muidugi küsin ma endalt, miks ma sellise palga eest seda koormust üldse talun," sõnas Raik, tuletades samas meelde, et palgaküsimus on linnavolikogu pädevuses. "Mina endale palka juurde küsima ise ei lähe," lisas Raik.

Tartu linnapea palk, mille Raik võrdluseks tõi, on seotud kõrgemate riigiametnike palgamääraga ja seda määra indekseeritakse igal aastal. Tartu linnapea ametipalk moodustab 85 protsenti kõrgeimast palgamäärast, nii et 2023. aasta aprillist hakatakse Urmas Klaasile maksma põhipalgana 7070 eurot kuus. Praegu on tema kuupalk 6208 eurot.

Linnapea palgaga on traditsiooniliselt seotud ka volikogu esimehele ja tema asetäitjatele makstavad hüvitised. Vast valitud volikogu esimehe Tatjana Stolfati hüvitise suurust arutatakse aprillis.

Stolfat ütles, et linnapea − ja seega ka tema enda − palgatõusu küsimust Narvas käimasolevatel koalitsioonikõnelustel tõstatatud ei ole. "Kui meie kolleegidel fraktsioonist Narva Tulevik see küsimus peaks tekkima, eks siis arutame," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles