Linlased ehtisid Keskallee suurte puidust lihavõttemunadega

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kibe loometöö kees Keskalleel ligi kolm tundi.
Kibe loometöö kees Keskalleel ligi kolm tundi. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Pühapäeval tähistasid kohtlajärvelased Keskalleel lihavõtteid, värvides tohutu suuri puidust mune ja pidades munajahti. Linnavalitsuse liikmed kostitasid šokolaadi, pannkookide ja teega. Munakujulised pannood jäävad Keskalleed kaunistama terveks nädalaks.

Kohtla-Järve ujumisklubi lapsed olid endale välja valinud kõige suurema pannoo ning kujutasid sellel oma klubi.
Kohtla-Järve ujumisklubi lapsed olid endale välja valinud kõige suurema pannoo ning kujutasid sellel oma klubi. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Ilm oli pühapäeval ilus ning Kohtla-Järve linnavalitsuse algatatud üritusele kogunes üle saja lapse ja täiskasvanu. Peaaegu kõik entusiastide poolt kaunistamiseks valmis pandud munakujulised puitpannnood olid reserveeritud.

Mõned osalejad olid kohale tulnud juba visanditega ja vajalikud materjalidki ise kaasa võtnud, mõnel aga sündisid mustrid käepärastest vahenditest spontaanselt kohapeal. Ürituse algatajad varustasid kõiki värvijaid omalt poolt pintslite ja värvidega, kusjuures nende eest maksid nad omast taskust − linnaeelarvest ei kulutanud nad sellele üritusele mitte sentigi.

Meeskonnad nägid oma pannoode kallal vaeva peaaegu kolm tundi ning kõik pühademunad tulid kirevad ja omanäolised.

Tegevust jagus sel päeval ka neile, kes ei olnud jõudnud endale pannood värvimiseks broneerida. Osaleda sai Kohtla-Järve kultuurikeskuse töötajate korraldatud meistriklassides ning maagiliste värvide abil endale originaalse muna või korvi meisterdada. Kätt proovida soovijaid jagus hulgaliselt ning järjekord töölaudade juures ei tahtnud katkeda.

Lastele korraldati suur munajaht, kus magusa kingituse sai iga laps, olenemata "saagi" suurusest.

Linnapea Virve Linder suhtles meeleldi linnaelanikega ja kostitas lapsi šokolaadiga. Abilinnapea Erik Setškov ja tema abilised praadisid pannkooke ning pakkusid teed − nendegi telgi juures lookles pidevalt järjekord.

Keskalleel ilusat ja sooja puhkepäeva nautinud linlased avaldasid soovi, et uus üritus võiks saada ka jätku − ja mitte ainult Järve linnaosas, vaid mujalgi.

"Munakujulised pannood jäävad Keskalleed kaunistama terveks nädalaks, sest meie linnas elab eri usku inimesi: mõni tähistab lihavõtteid praegu, mõni järgmisel pühapäeval," sõnas Virve Linder. "Seejärel korjame need ära ja paneme kuni järgmise aastani hoiule − võib-olla jätkame tulevikus sedasama algatust või mõtleme välja midagi muud huvitavat," lisas ta.

Kõik pannood tulid kirevad ja omanäolised.
Kõik pannood tulid kirevad ja omanäolised. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles