Ida-Viru noorte tunnustamiseks sündis uus konkurss, mis ootab kandidaate

Põhjarannik
Copy
Noorte tunnustusgala töörühm kogunemas Kukruse mõisas.
Noorte tunnustusgala töörühm kogunemas Kukruse mõisas. Foto: Helena Paist

Ida-Virumaa kuus gümnaasiumi on kutsunud ellu uue sündmuse − Ida-Viru noorte tunnustusgala −, mis tõstab esile silmapaistvaid noori ja algatusi, millel on oluline mõju kodukohale.

Noorte tunnustusgala idee tekkis tänu õpilasesinduste otsusele koos käia.

"Eelmise õppeaasta alguses toimus Toilas Ida-Virumaa kuue gümnaasiumi koostööpäev, kus tekkis mõte, et õpilasesindused võiksid tihedamalt suhelda. Esimene õpilasesinduste kohtumine leidis aset Kiviõli I keskkoolis, kus noored kinnitasid, et neile on oluline omavaheline suhtlus ning võimalus panustada Ida-Viru noorte ja kodukoha arendamisse," meenutas korraldustiimi liige, Kiviõli I keskkooli huvijuht Helena Paist.

Nüüdseks on õpilasesindused kokku saanud nii Iisaku, Kohtla-Järve, Toila kui ka Sillamäe gümnaasiumis, lisaks avanes võimalus külastada koodikooli ja seal nõu pidada. Kohtumiste käigus tekkis ka unistus suurest ühisest Ida-Virumaa noortele suunatud suursündmusest, mis leiab aset maikuus Kohtla-Järve kultuurikeskuses.

Korraldusmeeskond kutsub kõiki üles märkama ja tunnustama maakonna sädeinimesi vanuses 15-26 eluaastat. "Ida-Virumaa vajab tegusaid noori ja noored vajavad tunnustust," ütles Helena Paist.

Kandidaate saab esitada 30. aprillini Ida-Virumaa omavalitsuste liidu Facebooki lehel või kodulehel. Seda saavad teha kõik juriidilised ja füüsilised isikud, sh noored ise, lastevanemad, organisatsioonid, koolid ja kohalikud omavalitsused.

"Kuna tõeliselt suured ja head asjad sünnivad koostööst, siis õpilasesindused on tänulikud, et partneritena liitusid Ida-Virumaa omavalitsuste liit, Ida-Viru noorsootöötajad ning Startup Estonia, kes on sündmuse suurtoetaja. Sündmuse korraldamisele on õla alla pannud ka kohalikud ettevõtted," ütles Helena Paist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles