Ossipenko võlgades firma jäi Jõhvis jäätmeveost ilma, pank keeldus lepingut garanteerimast

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ekoviri prügiautod vedasid siiani Jõhvis jäätmeid ning firma võitis prügiveo hanke ka järgnevaks viieks aastaks, kuid kuna ta ei suutnud esitada vallale panga lepingu täitmise garantiid, tühistas vallavalitsus oma otsuse ning prügivedu läks konkureerivale Ragn-Sellsile.
Ekoviri prügiautod vedasid siiani Jõhvis jäätmeid ning firma võitis prügiveo hanke ka järgnevaks viieks aastaks, kuid kuna ta ei suutnud esitada vallale panga lepingu täitmise garantiid, tühistas vallavalitsus oma otsuse ning prügivedu läks konkureerivale Ragn-Sellsile. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aastaid Jõhvis jäätmeveoteenust osutanud OÜ Ekovir, mis kuulub perekond Ossipenkole, võitis küll selgi korral uue hanke, kuid jäi sellest ilma, sest pank keeldus lepingu täitmist garanteerimast. See omakorda tähendab aga elanikele kallimat teenust.

Tänavu veebruaris tunnistas Jõhvi vallavalitsus jäätmeveoteenuse hankes järgmiseks viieks aastaks parimaks pakkumiseks Ekoviri oma. Firma pakkus ühe kuupmeetri jäätmete äraveo hinnaks 7,48 eurot ilma käibemaksuta. Hinnalt teine oli Ragn-Sellsi pakkumine 10,49 euroga. Ent 11. aprillil tühistas vallavalitsus oma veebruaris tehtud otsuse, millega Ekovir võitjaks tunnistati.

Pank ei andnud garantiid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles