PILDIGALERII Narva muuseum pani linnuse müürile vaatega Venemaale Putinit sõjakurjategijaks nimetava hiigelplakati

Ilja Smirnov
Copy
Putinit sõjakurjategijaks tunnistav plakat ilmus Hermanni linnuse müürile teisipäeva hommikul.
Putinit sõjakurjategijaks tunnistav plakat ilmus Hermanni linnuse müürile teisipäeva hommikul. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva muuseum asetas teisipäeva hommikul linnuse müürile hiigelplakati "Putin war criminal" (Putin on sõjakurjategija), mis paistab hästi üle jõe Venemaale. 

Jõe vastaskaldal Ivangorodis kavandab Venemaa täna suurejoonelist 9. mai tähistamist. Kontserdilava ja suured ekraanid on Sõpruse silla lähedale paigutatud just nii, et nad paistaksid hästi Eesti poolele.

Kui Ivangorodis pidustustel osalejad pilgud Eesti poole pööravad, näevad nad Putinit sõjakurjategijaks tunnistavat plakatit. Sama peaksid märkama ka need narvalased, kes jõe Eesti-poolselt kaldalt seda kontserti vaatama plaanivad tulla. 

Narva linnapea Katri Raik märkis, et Ivangorodi lava ehitus tekitas juba mõni päev tagasi kõmu ning kindlasti on Narvas inimesi, kes juba uudishimust sooviksid näha, mis seal toimuma hakkab. «See pakub meile kõigile huvi, et mida seal lõpuks näidatakse,» rääkis Raik Postimehele.

Olukord meenutab tema sõnul Põhja-Koread, kus piiril röögitakse Lõuna-Korea poole mikrofoni, et kui hea elu neil on ning tulgu kõik üle – paraku kuulevad seda agiteerimist ainult Lõuna-Korea sõdurid. «Ka meil on piir piiri vastas. Narva jõgi ongi kahe maailma, lääne ja ida piir. Selline koht on näitelavana väga põnev,» nentis Raik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles