PILDIGALERII Eesti pool lükkas tagasi vene jõuametite nõudmise Putini-vastase plakati kõrvaldamisest (4)

Copy
Narvalased uudistamas teisel pool jõge üles seatavat lava.
Narvalased uudistamas teisel pool jõge üles seatavat lava. Foto: Ilja Smirnov

Vene ametivõimud taotlesid kohtumist Eesti politsei esindajatega, et nõuda neilt Narva linnusele paigaldatud plakati eemaldamist, kus Vene presidenti Vladimir Putinit sõjakurjategijaks nimetatakse.

Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi ütles, et täna kell 10 kohtusid Narva piirisillal Eesti ja Venemaa piirivalve esindajad.

"Tänase ette planeerimata kohtumise initsieeris Venemaa pool. Muu hulgas arutati Narva muuseumile paigaldatud plakatit, mille eemaldamist Venemaa esindajad meie piirivalvuritelt nõudsid," sõnas Püvi-

Politsei- ja piirivalveameti ametnikud ütlesid Venemaa esindajatele, et selline plakat ei ole meie riigis keelatud, meie lähtume oma töös Eesti seadustest ning Venemaa ametnikel pole alust plakati eemaldamist nõuda, sõnas Püvi. 

Narva muuseum asetas teisipäeva hommikul linnuse müürile hiigelplakati "Putin war criminal" (Putin on sõjakurjategija), mis paistab hästi üle jõe Venemaale.

Jõe vastaskaldal Ivangorodis kavandab Venemaa täna suurejoonelist 9. mai tähistamist. Kontserdilava ja suured ekraanid on Sõpruse silla lähedale paigutatud just nii, et nad paistaksid hästi Eesti poolele.

Kui Ivangorodis pidustustel osalejad pilgud Eesti poole pööravad, näevad nad Putinit sõjakurjategijaks tunnistavat plakatit. Sama peaksid märkama ka need narvalased, kes jõe Eesti-poolselt kaldalt seda kontserti vaatama plaanivad tulla.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles