Ootame Sind Tallinna Lauluväljakule kogunemisele Palve Ukraina eest

Copy
Palve Ukraina eest lauluväljakul.
Palve Ukraina eest lauluväljakul. Foto: Erakogu

27. mail korraldavad Ukrainas, Ameerika Ühendriikides, Israelis, Kasahstanis, Fidžis ja Eestis tegutsevad kristlikud ühendused Tallinna Lauluväljakul ülemaailmse heategevusliku kogunemise Palve Ukraina eest.

Maikuu viimasel nädalavahetusel palvetavad usklikud üle maailma Ukraina eest nende meloodiate järgi, mis kõlavad Tallinna Lauluväljakul. Kogunemisele kutsutakse põgenikud Ukrainast ja inimesed, kellele nende kannatused korda lähevad.

Ansambel Svjata Vatra.
Ansambel Svjata Vatra. Foto: Erakogu

Kõrvuti rahvusvaheliste artistidega astub lavale pea kõikidel Eestis toimunud Ukrainat toetavatel kontsertidel osalenud Ruslan Trochynskyi ansambliga Svjata Vatra. „Me laulame uskudes, et Ukraina võidab, vabastab omad maad ja Ukraina sõjapagulased saavad pöörduda koju tagasi,“ ütles Ruslan Trochynskyi.

Lavale astuvad Ameerika Ühendriikide, Ukraina, Fidži, Kasahstani ja Eesti muusikud. „Mu süda tõmbub valust kokku, kui mõtlen ukrainlastele, kes surevad vabaduse nimel ning lastele ja emadele, kes põgenevad pommirahe eest. Mul ei jätku sõnu, et avaldada vaimustust eesti rahva suhtes, kes ilmutas parimaid inimlikke omadusi sellel Ukrainale raskel ajal,“ rääkis Palve Ukraina eest korraldaja pastor Sergey Shidlovskiy. „Me ei tohi ebaõiglusega harjuda ning väsida palvetamast inimeste eest, kes kannatavad. Ma loodan, et Palve Ukraina eest pakub lohutust ja lootust Eestisse saabunud rohkem kui 60 000 sõjapõgenikule, kes on peamiselt naised ja lapsed.“

Rahvusvahelise palvuse korraldamiseks Tallinna Lauluväljakul andis tõuke Eesti pühendumine Ukraina toetamisele. „Eestlaste panus Ukraina toetamisel paistab suhtarvuna sisemajanduse kogutoodangusse teistest riikidest märgatavalt suurem ning me ei unusta seda kunagi,“ selgitas Kiievi Juudi Messia Koguduse vanemrabi Boris Grisenko. „Meile tundus uskumatuna, kui meid hoiatati sõja eest. Kui nn vabastajad hakkasid kell 4 hommikul pommitama Ukraina elurajoone, tundus see meile samuti uskumatuna. Kõik järgnev näitas, et me peame vastu, kui hoiame ühte ja loodame Jumalale.“

Kogunemist sponsoreerivad peamiselt Ameerika Ühendriikide kristlikud ühendused „Ukrainlasi tabanud kannatused puudutasid ameeriklasi väga ning paljud kogudused avaldasid soovi Tallinna Lauluväljakul toimuvat palvust toetada,“ kinnitas UPPERROOM Church´i asutaja ja pastor Michael Miller.

Palve Ukraina eest olulisemad sponsorid on Ameerika Ühendriikides tegutsevad International House of Prayer Kansas City (IHOPKC), Lou Engle Ministries, UPPERROOM Church, Flame of Fire Church ja The Prayer Council of the United States.

Tulijaid saavad varakult registreeruda kodulehel Prayer for Ukraine (godseekers.org)

Lauluväljakule pääseb tasuta.

Lisaks palvele ja muusikale jagatakse Ukraina sõjapõgenikele Lauluväljakul kingitusi.

Palvel Ukraina eest soovime koguda 1 miljon eurot annetusi Ukraina toetamiseks.

Kogutud annetused loovutame Ukraina Kirikutevahelisele Nõukogule https://umrada.org.ua/ , mis koosneb Ukraina koguduste piiskoppidest.

Annetusi ootame samuti Palve Ukraina eest kodulehe vahendusel: https://GodSeekers.org/

Annetuste kogumist ja kasutamist kontrollib sõltumatu komitee.

Täpsem informatsioon:

Sergey Shidlovskiy

Jumala Otsijate Liikumise asutaja

shydlovskiy@godseekers.org

http://shidlovskiy.org/

https://godseekers.net/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles