Raamatute kogumise kampaania jõudis Narva

Põhjarannik
Copy
Pildil raamatukogumiskampaania Jõhvi keskraamatukogus.
Pildil raamatukogumiskampaania Jõhvi keskraamatukogus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu on sel nädalal kampaaniaüritusega "Anna raamatule uus elu" Narvas. Kogumiskastid ootavad üleliigseks jäänud raamatuid laupäevani.

Narva keskraamatukokku võib raamatuid viia käesoleva töönädala jooksul ning ka laupäeval, 27. mail. "Kogumiskastidesse oodatakse neid raamatuid, millele on soov leida lugeja ja anda uus elu. Raamatud peaksid olema sedavõrd heas korras, et neid saab edasi anda. Kõik annetajad saavad ka ise kogumiskastidest meelepärast kirjandust leida," ütles rahvusraamatukogu avalike suhete ja sisekommunikatsiooni ekspert Signe Heiberg.

Eriti oodatakse teoseid sellistelt autoritelt nagu Ilmar Tomusk, Eno Raud, Aino Pervik, Lena Lilleste, Diana Leesalu, Henno Käo, Jaan Kross, Andrus Kivirähk, samuti J. K. Rowling ja Astrid Lindgren. Viimati nimetatud autorite venekeelsed teosed on väga oodatud linnaraamatukogudes üle Eesti.

Hoiuraamatukogust uuritakse alatasa ka konkreetsete raamatute kohta. Koolid ja rahvaraamatukogud on küsinud järgmisi teoseid: William Shakespeare´i "Romeo ja Julia", Eduard Vilde "Pisuhänd", George Orwelli "1984" ja "Loomade farm", Friedrich Reinhold Kreutzwaldi "Eesti rahva ennemuistsed jutud", Mihhail Bulgakovi "Meister ja Margarita", Margus Karu "Nullpunkt", Tove Janssoni "Muumitroll".

Laupäeval, 27. mail kella 12-15 on Narva keskraamatukogus oma telgiga kohal ka hoiuraamatukogu meeskond, mille liikmed jagavad kohale tulnutele ka uusi, kirjastustelt hoiuraamatukogule üle antud raamatuid.

Raamatute kogumise kampaania "Anna raamatule uus elu" toimus viimati Tartu linnaraamatukogus, kust hoiuraamatukogu meeskond kogus kokku üle 7000 trükise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles