Narvas hakatakse õdesid koolitama

Põhjarannik
Copy
Narva haigla.
Narva haigla. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Esmaspäeval, 12. juunil sõlmib Tartu tervishoiu kõrgkool koostööleppe Narva haiglaga, et juba sellest sügisest koolitada õdesid Narvas.

Tulevased Narvas õppivad õendustudengid on Tartu tervishoiu kõrgkooli üliõpilased, ent kui tavapäraselt tuleb õpingute jooksul käia praktikal erinevates praktikabaasides, on neil võimalus sooritada nii praktikumid kui ka õppepraktika Narva haiglas. Tartu tervishoiu kõrgkooli õppeprorektor Kersti Viitkar sõnas, et Narva tudengitel on siiski mõned tunnid ka Tartus kõrgkooli õppehoones ja veebis. Õppetöö toimub eesti keeles.

"Tartu tervishoiu kõrgkool korraldab õpet mitme õppekava järgi nii Lõuna-Eestis, Tallinnas kui Ida-Virumaal eesmärgiga toetada tervishoiutöötajate puuduse leevendamist üle Eesti. Regionaalse õppe pakkumine on meile oluline, kuna see võimaldab õppuritel omandada tervishoiuhariduse oma kodukohas ja paremini ühendada õpingud pere- ja tööeluga," selgitas Viitkar.

Tartu tervishoiu kõrgkoolis kestab õe põhiõpe kolm ja pool aastat. Õe õppekava Narva õpperühma võetakse suvel vastu 26 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles