Jõhvi kergejõustikuõhtul võistleb atleete igast ilmakaarest, nende seas ka maailmameister ja olümpiavõitja

Põhjarannik
Copy
Kettaheite maailmameister Kristjan Čeh üritab  Jõhvi staadionil ketta 70 meetri joone taha lennutada.
Kettaheite maailmameister Kristjan Čeh üritab Jõhvi staadionil ketta 70 meetri joone taha lennutada. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Reedel, 16. juunil, toimub Heino Lipu staadionil kõrgetasemeline rahvusvaheline Jõhvi kergejõustikuõhtu. Eesti paremate kõrval saab esmakordselt näha mitmeid tippatleete ning eksootiliste maade esindajaid. Kohal on sportlased kõikidelt maailma kontinentidelt peale Austraalia ja Antarktika.

Jõhvis kavasolevatel võistlusaladel saab näha Eesti paremaid kergejõustiklasi konkureerimas eksootiliste riikide esindajatega.

Sprindidistantsidel Eesti rekordeid püüdvad Karl Erik Nazarovil ja Õilme Võrol tuleb rinda pista Brasiilia, Sambia, Hollandi ja meie naaberriikide välejalgadega. 100 meetri tõkkejooksus on Kreete Verlinil ja Diana Suumannil võimalus head tulemust saavutada kõrvuti Slovakkia, Itaalia ja Serbia tõkkesprinteritega. Naiste vasaraheites on Jõhvist sirgunud Anna Maria Orelil vastas Aserbaidžaani, Ukraina ja Soome tüdrukud. Hüppealadel on Eesti paremiku konkurentideks Jamaika, Usbekistani, Ukraina ja Leedu atleedid.

Meeste kuulitõukes saavad Eesti parimad eesotsas 20 meetri joont püüdva Jander Heiliga Jõhvis rammu katsuda Portugali rekordimehe Tsanko Arnaudoviga (isiklik rekord 21.56), rootslase Wictor Peterssoniga (21.15), kreeklase Frantsi-Anastasios Latifllariga (19.93) ja Saksamaa esindaja Xaver Hastenrathiga (19.40).

Võistluste eeldataval peaalal, meeste kettaheites, on kohal tervelt neli 70 meetri piiri alistanut: valitsev maailmameister ja Teemantliiga liider Kristjan Čeh Sloveeniast (isiklik ja Sloveenia rekord 71.27), Tokyo olümpiavõitja ja Rootsi rekordiomanik Daniel Stahl (71.86), Jamaika rekordimees Fedrick Dacres (70.78) ja Tokyo olümpiahõbe rootslane Simon Pettersson (70.42).

Lisaks neile tulevad Jõhvi reitingupunkte jahtima kaheksakordne Rumeenia meister Alin Alexandru Firfirica, Saksamaa tõusev täht Henrik Janssen ning kahekordse olümpiavõitja ja maailmameistri Virgilijus Alekna poeg Martynas Alekna.

Kas Jõhvi võistlusel näeb ka uut kettaheite maailmarekordit, selgub juba 16. juunil. Maailmarekordi (74.08) heitis sakslane Jürgen Schult juba 37 aastat tagasi (06.06.1986). Jõhvi staadioni rekord kuulub eelmisest aastast Kristjan Čehi nimele 68 meetri ja 76 sentimeetriga.

Ülemaailmse kontinentaalsarja pronks korraldustasemega (World Athletics Continental Tour Bronze label) rahvusvaheline kergejõustikuvõistlus toimub esmakordselt Ida-Virumaal

Jõhvi kergejõustikuõhtu kuulitõuke- ja kettaheitevõistlus viiakse läbi omaaegse Eesti parima kergejõustiklase, Euroopa parima kuulitõukaja ja mitmevõistleja Heino Lipu auks ning kevadel meie seast lahkunud Virumaa rekordimehe Ahto Paavo mälestuseks, kellel on võistlusega samal päeval, 16. juunil, 75. sünniaastapäev.

Jõhvi kergejõustikuõhtu täielik stardinimekiri avaldatakse pärast eelregistreerimise tähtaja saabumist 12. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles