Kristina Kallas lubab, et eesti noorte õppimisvõimalused Ida-Virumaal paranevad

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kohtus reedel ka Toila valla noortega, aga põhiaur läks aruteludele omavalitsus- ja koolijuhtidega, kuidas haridusvõrku koomale tõmmata ja eestikeelsele õppele üle minna.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kohtus reedel ka Toila valla noortega, aga põhiaur läks aruteludele omavalitsus- ja koolijuhtidega, kuidas haridusvõrku koomale tõmmata ja eestikeelsele õppele üle minna. Foto: Raimo Roht / HTM

Kui omavalitsused jätavad oma haridusvõrgu korrastamata ja toetusraha uute koolimajade ehitamiseks kasutamata, siis edaspidi seda võimalust enam ei tule, ütles reedel Ida-Virumaad külastanud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.

Riik on valmis Ida-Viru põhikoolidesse investeerima üle 60 miljoni euro, kui omavalitsused oma koolivõrku kokku tõmbavad.

Jah, tegin äsja viiele Ida-Virumaa omavalitsusele toetusettepaneku. Omavalitsused peaksid üle vaatama oma haridusvõrgu tervikuna, et väheneva elanikkonnaga piirkondades muuta õpikeskkond tänapäevasemaks, nii et see arvestaks rohkem tuleviku vajadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles